«Έχω έγγραφα που αποδεικνύουν την παράνομη εγγραφή του ΝΠΣ» (photos)

Ο πρώην επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου και αρωγός στην νομική προσπάθεια που πραγματοποιούν η πρώην ομάδα του και ο Ολυμπιακός Βόλου για την απόδειξη της παράνομης μετακίνησης της Πύδνας Κίτρους στον Βόλο, Σάκης Τζήμας, μίλησε στο Ράδιο “Ένα” και την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Καρεκλίδη, σχετικά με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και με έγγραφα που έχει στα χέρια του, τα οποία σύμφωνα με αυτόν, μπορούν να επισπεύσουν τις εξελίξεις και τις οριστικές αποφάσεις των αθλητικών οργάνων δικαίου, σχετικά με την υπόθεση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αρχικά, τοποθετήθηκε ως εξής:

«Το θέμα, θεωρώ, πως πρέπει να κλείσει σήμερα. Το άρθρο 16 του καταστατικού αναφέρει σαφέστατα ότι ένας σύλλογος πρέπει να εκπροσωπείται μπροστά σε κάθε αρχή του. Έχω διατελέσει πρόεδρος σε ομάδα και μπορώ να καταλάβω ότι το “μπροστά σε κάθε αρχή του” σημαίνει να υπογράφεις παρουσία στα συμβούλια της ΕΠΣΘ, φερ’ ειπείν. Το άρθρο 17 σχετικά με την συνυπογραφή του προέδρου δεν έχει καμία σημασία, καθώς, αν υπάρχουν τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης της ομάδας της Πύδνας Κίτρους, με ημερομηνία 25 Μαΐου του 2017, στην οποία δεν έγιναν μεγάλες αλλαγές στο καταστατικό του σωματείου, παρά μόνο αλλαγή της έδρας του και μετονομασία του, χρειαζόταν και η υπογραφή του Γενικού Γραμματέα.

Πέρα, όμως, από αυτά τα έγγραφα που έχω, υπάρχουν κι άλλα στα χέρια μου που αποδεικνύουν ότι σε σχέση με άλλες περιπτώσεις, αυτή της Πύδνας παρουσιάζει τεράστιες διαφορές. Μάλιστα, το άρθρο 12 ορίζει ότι πρέπει να γίνουν τέσσερις υπεύθυνες δηλώσεις που θα βεβαιώνουν ότι δε θα αναμειχθούν τρίτα άτομα, ο υπεύθυνος θα είναι αποκλειστικά ο πρόεδρος κτλ.

Συνεπώς, έρχονται συνέχεια χαρτιά στα χέρια μας, τα οποία αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς ότι αυτή η ομάδα δεν ενεγράφη, όπως έπρεπε να εγγραφεί. Φυσικά, μέσα σε αυτά, υπάρχει και το άρθρο 13, με το παραχωρητήριο γηπέδου που έπρεπε να δώσει η ΕΠΣΘ για πέντε χρόνια σε αυτήν την ομάδα.

Όσον αφορά τα νόμιμα δικαιώματα, δεν έχω κανένα πρόβλημα να μου γίνουν εκατό και διακόσιες μηνύσεις. Εγώ δεν έχω τέτοια θέματα, νομίζω ότι έτσι θα ξεκαθαρίσουν και τα πράγματα. Ο νόμιμος εκπρόσωπος είναι αυτός που έχει το δικαίωμα να προβεί σε τέτοιες κινήσεις, όπως εγώ που έχω έννομο συμφέρον και πλήττεται η προσωπικότητά μου, μέσα από δηλώσεις ανθρώπων που δεν έχουν έννομο συμφέρον και εκπλήσσονται, όπως εμείς εκπλησσόμαστε, όταν τους ακούμε να δημοσιεύουν ανώνυμα συκοφαντικά πράγματα. Αυτό συμβαίνει από πέρσι, εξάλλου, όχι μόνο φέτος».

Για το γεγονός ότι ο κ. Γιανναράκης έχει υπογράψει σε δύο διαφορετικά έγγραφα, με άλλη ιδιότητα και με διαφορετικές υπογραφές:

«Διά γυμνού οφθαλμού, οι υπογραφές είναι διαφορετικές. Ζήτησα τη βοήθεια γραφολόγου. Έχω στην κατοχή μου κι άλλες υπογραφές. Όποιος αμφιβάλλει για τη διαφορετικότητα αυτών, μπορεί το δικαστήριο να ορίσει έναν ορκωτό γραφολόγο και να είναι όλοι σίγουροι πως ένας ορκωτός γραφολόγος δε θα δει κάτι διαφορετικό, απ’ ό,τι βλέπουμε εμείς.

Αυτό το γεγονός αντιβαίνει στο καταστατικό όλων των Ενώσεων όλης της χώρας. Βέβαια, τα μάτια μου έχουν δει πολλά. Στη δουλειά μου, τα θανατηφόρα ατυχήματα είναι πολλά και αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί πολλάκις. Διαθέτω την εμπειρία. Κάποιος, κάποτε είχε κοινοποιήσει στο δικαστήριο ένα χαρτί πλαστογραφημένο. Βλέποντας τον γραφικό χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου και το πλαστό έγγραφο, του είχα κάνει αυτεπάγγελτη μήνυση. Οι δίκες διήρκεσαν δέκα χρόνια και τελικώς δικαιώθηκα, όταν πλέον ο ορκωτός γραφολόγος που όρισε ο εισαγγελέας, αντιλήφθηκε την παρατυπία. Δεν μπορείς να γλιτώσεις από αυτά τα πράγματα».

Για το αν έγινε ενέργεια εις βάρος της ΕΠΣΘ:

“Η πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου και ο κ. Μποτσιβάλης έχει στραφεί νομικά κατά της ΕΠΣΘ, για τα άρθρα 12 και 13, με τα όσα αναφέρει η πλευρά αυτή να συμπληρώνεται κι από τα νέα δικά μου στοιχεία. Όλα αυτά έχουν ήδη σταλεί στον Αθλητικό Εισαγγελέα και θα κοινοποιηθούν και στην Ένωση”.

Για τα όσα λέει η πλευρά του ΝΠΣ Βόλος:

“Όταν η πλευρά του ΝΠΣ Βόλος αναφέρει ότι δεν τρέχει τίποτα, μιλάμε για αστείο. Θεωρώ πως με τίποτα δεν μπορούν να αντικρουστούν τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας. Είναι σημαντικές παρατυπίες και παραλείψεις που είναι αντίθετες στο νόμο και σε βάρος των συμφερόντων των ομάδων της πόλης και των φιλάθλων της”.

Για το αν έχουν φτάσει τα έγγραφα αυτά και στον εισαγγελέα Κατερίνης:

«Ο κ. Παπαπέτρος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Ενημερώθηκε κι αυτός για τα νέα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας. Σαφώς, θα προστεθούν σε αυτά που θα σταλούν και στον Εισαγγελέα Κατερίνης που θα πάρει μία απόφαση στις 18 Ιανουαρίου. Νομίζω πως αυτή τη στιγμή, λαμβάνει σοβαρά υπόψιν την κατάσταση. Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα κι ο κάθε απλός άνθρωπος μπορεί να καταλάβει ότι θα έχουμε τεράστιες εξελίξεις τις επόμενες μέρες. Πριν τις γιορτές, πιστεύω ότι θα υπάρξει απόφαση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον Αθλητικό Εισαγγελέα, βάσει του Κανονισμού Ερασιτεχνικών Σωματείων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.