«Έφαγε» εξάρα ο ΝΠΣ Βόλος, αλλά σώθηκε και μαθηματικά

Ο ΝΠΣ Βόλος εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στη Β’ Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών, παρότι υπέστη στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου βαριά ήττα με 6-0 στη Θεσσαλονίκη από τους Λέοντες την περασμένη Κυριακή (17/3).

Μετά το Ροδόπη 87′-Αίας Πυλαίας 1-1 η ομάδα της Κομοτηνής, που έχει δέκα πόντους, δεν μπορεί να φτάσει στη βαθμολογία τις Βολιώτισσες, που έχουν δεδομένο το τρίποντο στα χαρτιά την ερχόμενη αγωνιστική με τη Veria Ladies και πάνε στους 17 βαθμούς. Ετσι, ο ΝΠΣ Βόλος έχει σίγουρα μία ομάδα από κάτω του πέραν φυσικά από την ουραγό Veria Ladies, που έχει αποχωρήσει (σ.σ. υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες).

Να τονιστεί ότι υπήρχε μόνο ένα σενάριο να ανατραπούν τα δεδομένα, θεωρητικό πάντα, καθώς στην πράξη ήταν πάρα πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί.

Αυτό ήταν να κερδίσει η Ροδόπη 87’ το χθεσινό (17/3) ματς και τα άλλα δύο που απομένουν και ο Αίας Πυλαίας να κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια με τους Λέοντες και τον ΝΠΣ Βόλος με διαφορά έξι τερμάτων, καθώς είχε χάσει στο Βοηθητικό του ΕΑΚ με 5-0.

Σ’ αυτήν την περίπτωση η Ροδόπη 87’ θα  έφτανε τους 18 βαθμούς και θα ξεπερνούσε τον ΝΠΣ Βόλος, που θα τερμάτιζε με 17, αφού θα πάρει στα χαρτιά το ματς με τη Veria Ladies την επόμενη αγωνιστική, ενώ ο Αίας Πυλαίας θα ισοβαθμούσε με τη βολιώτικη ομάδα στους 17 πόντους, αλλά θα ήταν καλύτερος στην ισοβαθμία. Έτσι, σ’ αυτήν την περίπτωση ο ΝΠΣ Βόλος θα τερμάτιζε προτελευταίος και θα υποβιβαζόταν αυτός.

Για την ιστορία τα γκολ στην αναμέτρηση Α.Ο. Λέοντες-ΝΠΣ Βόλος 6-0 σημείωσαν οι Παυλίδου (2), Κρυστάλλη, Σχωρτσιανίτη, Βασιλειάδη, Χύσα.

Αποτελέσματα (16η)

Ροδόπη 87′-Αίας Πυλαίας 1-1

Δόξα Δράμας 2016-Άρης Θεσ. 2-3

Veria Ladies-Νεφέλες Κατερίνης 0-3 ά.α.

Α.Ο. Λέοντες-ΝΠΣ Βόλος 6-0

Ρεπό: Μέντεκας Καλαμαριάς

Βαθμολογία

1.Άρης Θεσσαλονίκης 37

2.Δόξα Δράμας 2016 37

3.ΑΟ Λέοντες 27

4.Μέντεκας Καλαμαριάς 25

5.Νεφέλες Κατερίνης 21

6.ΝΠΣ Βόλος 14

7.Αίας Πυλαίας 12

8.Ροδόπη 87′ 10

9.Veria Ladies -19

Χρήστος Θανασούλης

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.