Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Καζανίδης, που έπαιξε στη μεγάλη ομάδα της Νίκης

Στη φωτογραφία ο Γιώργος Καζανίδης παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Νίκης, Στέργιο Φάτση, σε εκδήλωση που είχε γίνει στο κέντρο Κ.Χ. 1948.
Οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις

Έφυγε από τη ζωή στα 81 του ο Γιώργος Καζανίδης, που έπαιξε στη μεγάλη ομάδα της Νίκης Βόλου τη δεκαετία του ’60, η οποία αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική. Είχε ξεκινήσει από τον Ηρακλή Βόλου, ενώ στη μετέπειτα προπονητική καριέρα που ακολούθησε κάθισε και στον πάγκο της βολιώτικης ομάδας, οδηγώντας τη σεζόν 1975-76 στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών με το υπέρ της 2-1 επί του Ρουφ, αλλά και στην άνοδο στη Β’ Εθνική.

Στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή της η Ερασιτεχνικής Νίκη τονίζει:

“Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ” εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Γιώργου Καζανίδη, που έφυγε από κοντά μας.

Ο Γιώργος Καζανίδης, άνθρωπος με ήθος, ένα “πολυεργαλείο” στην ομάδα, μεγαλούργησε την δεκαετία του ‘60 μαζί με άλλους ποδοσφαιριστές…

Ως προπονητής οδήγησε την ομάδα σε άνοδο και Κύπελλο Ερασιτεχνών το 1976 κι έχαιρε σεβασμού κι εκτίμησης της αθλητικής κοινότητας”.

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου:

“Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καζανίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή. Ο Γιώργος Καζανίδης συνδύασε το όνομά του με σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες της ομάδας μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα, είτε ως αθλητής, είτε ως προπονητής της. Καλό ταξίδι Γιώργο, θα σε θυμόμαστε για πάντα!”

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Νίκης Βόλου:

“Άλλος ένας ένδοξος Βετεράνος ποδοσφαιριστής της Νίκης μας αποχαιρέτησε χθες, για να συναντήσει εκεί ψηλά όλους τους αγαπημένους μας. Ο Γιώργος ήταν γέννημα της Ν. Ιωνίας και η αγάπη για την Νίκη ήταν δεδομένη. Από μικρός βρέθηκε στο γήπεδο φορώντας τη γαλάζια φανέλα και ως συνέχεια συνέβαλε κι αυτός ποδοσφαιρικά στην άνοδο της ομάδας μας το 1960 στην Α’ Εθνική.

Το 1975 ως προπονητής οδήγησε την αγαπημένη μας ομάδα στη Β’ Εθνική. Αξέχαστο παραμένει το παιχνίδι μπαράζ στο Κριεκούκι, όπου κερδίσαμε και ξανά βρεθήκαμε στις επαγγελματικές κατηγορίες. Την ίδια χρονιά με την καθοδήγηση του ως προπονητή, η Νίκη στη Λαμία στον τελικό κυπέλλου ερασιτεχνών κέρδισε τον Α.Π.Ο. Ρουφ και μας έφερε στην Ν. Ιωνία το βαρύτιμο έπαθλο.

Ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου μας και συνέβαλε με την προσφορά του τα μέγιστα.

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών της Νίκης, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Γιώργου Καζανίδη και θέλοντας να τον ευχαριστήσει για την πολύτιμη συνεισφορά του, τον τίμησε με μία αναμνηστική πλακέτα.

Γιώργο, θα σε θυμόμαστε ως άριστο προπονητή και υπέροχο άνθρωπο. Με τις πολύτιμες συμβουλές σου εκτός από ποδοσφαιριστές, το μέλημα σου ήταν να πλάσεις ωραίους χαρακτήρες. Αιωνία η μνήμη σου”.

Ο Γ.Σ. Αλμυρού:

“Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας συλλυπούνται την οικογένεια του εκλιπόντος Γιώργου Καζανίδη. Ο Γιώργος Καζανίδης υπήρξε επί σειρά ετών στο τιμόνι του ποδοσφαιρικού τμήματος του Συλλόγου μας στις δεκαετίες του 1970 και 1980”.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.