Έφυγε από τη ζωή στα 33 μετά από δεκάχρονη μάχη με τον καρκίνο η «Γκάμπε»

Η Γκάμπριελ Γκρουνγουόλντ το 2009 διαγνώστηκε με καρκίνο στους αδένες, κατέκτησε μετάλλια στις μεγάλες αποστάσεις αλλά την περασμένη Κυριακή «έφυγε» από τη ζωή με την πίκρα που δεν αγωνίστηκε σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο για 10 χρόνια και το διάστημα αυτό δε σταμάτησε να τρέχει και να νικάει καθημερινά τον θάνατο. Η Γκάμπριελ Γκρουνγουόλντ, κατά κόσμον «Γκάμπε», λίγο πριν συμπληρώσει τα 33 της χρόνια έφυγε από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη στον παγκόσμιο αθλητισμό και ειδικά στην κοινότητα του στίβου.

Η όμορφη αμερικανίδα δρομέας που συγκλόνισε τον πλανήτη με τη δύναμη ψυχής που έβγαλε στα κολουάρ, αποχαιρέτησε τα εγκόσμια την Κυριακή 9 Ιουνίου. Είχε προηγηθεί η απόφαση της ίδιας και του συζύγου της Τζάστιν να αποσυρθεί από το νοσοκομείο στο σπίτι, για να «προετοιμαστεί» για την τελευταία της… κούρσα χωρίς τερματισμό.

Η συγκλονιστική ανάρτηση

Ηταν όλοι στο πλευρό της, για να της σφίξουν το χέρι και να πάρουν κάτι από τη λάμψη και τη δύναμήη της. Συναθλήτριες της, ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και απλοί φίλοι. Η φωτογραφία που ανέβασε ο σύζυγος της από τις τελευταίες στιγμές συγκλονίζει. Στον τοίχο είναι γραμμένη η αγαπημένη της φράση  (There are only two ways to live your life. One as though nothing is a miracle, the other as though everything is a miracle) και γύρω της ο σύζυγος της και οι καλοί τους φίλοι…

Αγωνιζόταν παρά τα προβλήματα

Η Γκάμπριελ Γκρουνγουόλντ από το 2009 διαγνώσθηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου στους σιελογόνους αδένες. Παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω. Πάλεψε και αγωνίστηκε κανονικά σε όλους τους παναμερικανικούς αγώνες αποσπώντας μεγάλες διακρίσεις. Το 2010 πήρε ασημένιο μετάλλιο στα 1.500μ. του για το NCAA με το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Το 2011 παρουσίασε καρκίνο και στον θυρεοειδή δηλώνοντας πως θα δώσει τα πάντα για να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Το 2012 τερμάτισε 4η στα 1.500 μέτρα στις δοκιμές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 και το 2014 ήταν πρωταθλήτρια ΗΠΑ στα 3.000 μέτρα.

Η επίδοση της στα 1.500μ. το 2013 με 4:01:48 εξακολουθεί να αποτελεί το 12ο ταχύτερο χρόνο από αμερικανίδα γυναίκα στην ιστορία.

Μετάσταση πριν το Ρίο ντε Τζανέιρο

Λίγο πριν τους τελευταίους κρίσιμους αγώνες για τα όρια πρόκρισης στο Ρίο διαγνώσθηκε μετάσταση στο συκώτι. Παρά τις αντικρουόμενες γνώμες των γιατρών υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, για να αφαιρεθεί ο όγκος στο συκώτι. Έχασε το μεγάλο της όνειρο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι αυτό πιθανότατα να την στεναχώρησε περισσότερο και από τη διάγνωση των γιατρών.

«Η ιστορία μου και το μήνυμα της ζωής μου είναι να μην υποτιμάτε τη δική σας εσωτερική δύναμη και τη δύναμη που έχετε σε οποιεσδήποτε συνθήκες», είχε επαναλάβει πολλές φορές και αρνιόταν να ζήσει μία ήρεμη ζωή χωρίς αγωνιστικές προκλήσεις. «Οι γιατροί κάνουν τη δουλειά τους και εγώ τους βοηθάω κάνοντας τη δική μου», είχε πει σε μία συνέντευξη της.

Η αντίστροφη μέτρηση

Τον περασμένο Φεβρουάριο παρουσίασε ανεπάρκεια στο συκώτι και οι γιατροί διαπίστωσαν με λύπη πως ο καρκίνος είχε επανέλθει και αυτή τη φορά η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Μετά από ένα δύσκολο τετράμηνο στο νοσοκομείο η Γκάμπριελ και ο σύζυγος της αποφάσισαν να αποσυρθούν στο σπίτι, για τα προετοιμαστεί για το μεγάλο ταξίδι. Την περασμένη Κυριακή κατέληξε βυθίζοντας στο πένθος την παγκόσμια κοινότητα του στίβου. Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε ο αδελφός της.

πηγή: ethnos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.