«Έφυγε» ο γηραιότερος Ολυμπιονίκης, Μπομπ Ρίτσαρντς

Ο Αμερικανός Μπομπ Ρίτσαρντς, ο πρώτος αθλητής, ο οποίος κατέκτησε διαδοχικά δύο φορές το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, απεβίωσε την Κυριακή (26/02), σε ηλικία 97 ετών.

Ο εκλιπών, είχε το προσωνύμιο «ο ιπτάμενος πάστορας», ενώ υπήρξε ολυμπιονίκης στην διοργάνωση του Ελσίνκι το 1952 και της Μελβούρνη το 1956. Όπως έγραψε ο γιος του, Μπράντον, σε ανάρτηση του στο Facebook, πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του, περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο Ρίτσαρντς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ντεμπούτο του, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 1948, καθώς υπερέβη τα τέσσερα μέτρα και 20 εκατοστά. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Αμερικανός πρωταθλητής, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ελσίνκι (με άλμα στα 4.55μ), ενώ στην διοργάνωση της Μελβούρνης (1956, άλμα στα 4.56μ.), έγινε ο πρώτος «διπλός» Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ. Εκτοτε, μόνο η Ρωσίδα «θρύλος» του επί κοντώ, Ελενα Ισινμπάγεβα, κατάφερε κάτι αντίστοιχο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) και του Πεκίνου (2008).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ρίτσαρντς, ήταν ο πρώτος -μεταξύ άλλων και ο Μάικλ Τζόρνταν- από μία σειρά αθλητών, οι οποίοι «δάνεισαν» την εικόνα τους στα κουτιά γνωστής εταιρείας δημητριακών, ενώ ήταν ο γηραιότερος εν ζωή ολυμπιονίκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.