«Έφυγε» στα 56 του ο Βαγγέλης Κουτουλέας

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 56 ετών άφησε ο Βαγγέλης Κουτουλέας μετά από «μάχη» με τον καρκίνο, σκορπώντας απέραντη θλίψη στον κόσμο του ελληνικού βόλεϊ.

Φτωχότερος είναι πλέον το ελληνικό βόλεϊ. Ο Βαγγέλης Κουτουλέας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 56 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο. Η είδηση έγινε γνωστή λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (16.07.2022).

Σύμφωνα και με όσα αναφέρει το «volleynews.gr» ο Βαγγέλης Κουτουλέας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας πριν τρεις μέρες καθώς δεν μπορούσε να αντέξει τους πόνους, ενώ έπαιρνε βαριά φαρμακευτική αγωγή.

Ο Βαγγέλης Κουτουλέας γεννήθηκε στην Καλαμάτα και τα πρώτα του βήματα στο βόλεϊ τα έκανε με την ομάδα στον Μεσσηνιακού, οπού ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας η οποία κάτω από τις οδηγίες του θρυλικού Πολωνού προπονητή Γιέρζι Βελτς ανέβηκε στην τότε Α1 ανδρών.

Στη συνέχεια έκανε σπουδαία καριέρα στον Παναθηναϊκό (8 χρόνια / 1 πρωτάθλημα), Κτησιφώντα, Πανελλήνιο, Ιωνικό όπου και έκλεισε την καριέρα του σαν αθλητής. Σαν προπονητής δούλεψε στον Ιωνικό, ΓΕΜ και ΠΑΟΚ, πριν ξενιτευτεί στην Αγγλία και στην Πολόνια με την οποία κέρδισε ένα πρωτάθλημα και δυο Κύπελλα Αγγλίας.

Παράλληλα με την σάλα, η μεγάλη αγάπη του ήταν πάντα το μπίτς βόλεϊ, όπου έκανε μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνολικά ο Βαγγέλης είχε πάνω απο 100 συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά (FIVB, CEV, κλπ.), με πολλές καλές παρουσίες.

Ήταν πρωταθλητής Ελλάδας για πολλά χρόνια, ενω κατέχει και το σπάνιο ρεκόρ των έντεκα παρουσιών σε τελικούς με διαφορετικούς συμπαίκτες.

Μάλιστα στη συνέχεια δίδαξε το μπιτς βόλεϊ και σε αγγλικό κολλέγιο, ασχολήθηκε με την δημιουργία προολυμπιακών ομάδων μπιτς της Μεγάλης Βρετανίας ενώ είχε κανει και ένα πέρασμα και από την Κύπρο ως υπεύθυνος προπονητής του μπιτς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.