Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου με την ιστορία του Πυράσου

Σε μία σημαντική εκδήλωση για τον Πύρασο παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στη Νέα Αγχίαλο το βιβλίο με την ιστορία του Πυράσου. Σε δελτιο Τύπου του συλλόγου αναφέρεται:

«Ήταν μια υπέροχη βραδιά γεμάτη Πύρασο, συγκινήσεις και όμορφες αναμνήσεις… Το βράδυ της Δευτέρας 11/12/17, στην καφετέρια Γαλαξίας στη Νέα Αγχίαλο, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Φώτη Γαλούση με τίτλο “Σελίδες Ιστορίας Πύρασος 1952-2017”. Ήταν όλοι εκεί! Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της νυν και της τέως διοίκησης, οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδος και ο προπονητής τους, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές όλων των ηλικιών, πρώην προπονητές του συλλόγου μας, δημοσιογράφοι. Ιδιαίτερη τιμή η παρουσία της κας Μποντού-Τοκαλή, η οποία απήθυνε σύντομο χαιρετισμό στο ξεκίνημα της εκδήλωσης.

Το πάνελ των ομιλητών αποτέλεσαν οι Αντώνης Μπουρτζής, Σπύρος Αγγελόπουλος, Θοδωρής Στάμος, Λευτέρης Καλογήρου και Φώτης Γαλούσης. Όλοι αναφέρθηκαν στην ξεχωριστή θέση που κατέχει ο Πύρασος διαχρονικά στην κοινωνία της Νέας Αγχιάλου και την ιστορία του τόπου μας, καθώς και στην προσπάθεια καταγραφής της ιστορικής διαδρομής του σωματείου στις 260 σελίδες του βιβλίου με πολλά ιστορικά στοιχεία, αποτελέσματα, ρεπορτάζ αγώνων και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Μετά την παρουσίαση, ο συγγραφέας τίμησε τους ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα στην έκδοση με τη χορηγία τους, ενώ τον λόγο πήραν επίσης για σύντομο χαιρετισμό οι πρώην ποδοσφαιριστές των δεκαετιών 60-70, Δημήτρης Τσακούμης, Δημήτρης Μαστροπέτρου, οι πρώην προπονητές Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Λάκης Μπακάλης, Στέφανος Ξηροφώτος και ο νυν, Στέλιος Αρσένος. Εκ μέρους της διοίκησης μίλησε ο Σάκης Γκόλιας.

Ήταν μια βραδιά που ξύπνησε όμορφες αναμνήσεις σε όσους παρευρέθησαν στη φιλόξενη αίθουσα της καφετέριας Γαλαξίας, διότι όλοι είχαν να διηγηθούν κάποια ιστορία, κάποια ωραία στιγμή, κάποια δυνατά συναισθήματα που γεννήθηκαν στους αγωνιστικούς χώρους με την κυανόλευκη φανέλα του Πυράσου, από το πρόσφατο ή το μακρινό παρελθόν.

Ο Φώτης Γαλούσης ευχαριστεί θερμά όλους όσοι έδωσαν το “παρών” στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου και στήριξαν με τον τρόπο τους την έκδοση που έχει τύχει πολύ θετικής ανταπόκρισης τις δέκα ημέρες κυκλοφορίας της!»