Έγινε ο αγιασμός στο τουρνουά Beach Water Polo στον Βόλο

Από χθες μέχρι τη Κυριακή πραγματοποιείται στον Βόλο η τελευταία φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beach Water Polo, που συνδιοργανώνουν ο Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ», η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η International Beach Water Polo Association.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο επίσημος αγιασμός, μπροστά από το SUPCAFÉ στις Αλυκές, όπου διεξάγονται οι αγώνες, ενώ οι «Μπέμπηδες» της Μαγνησίας ήταν η πρώτη ομάδα που αγωνίστηκαν.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ” Στέργιος Φάτσης, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων βρισκόταν εκτός Βόλου, απέστειλε τις θερμότερες ευχές του για καλή επιτυχία του παγκόσμιου τουρνουά κι επεσήμανε ότι ο ιστορικός Σύλλογος της Νίκης Βόλου θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να δηλώνει “παρών” σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Ευχαρίστησε την International  Beach Water Polo Association και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη συνδιοργάνωση του τουρνουά καθώς και τους χορηγούς, Αστικό κι Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, για την εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων καθώς επίσης το ΕΚΑΒ και τους εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων για την κάλυψη των αγώνων.

Ο πρόεδρος της International Beach Water Polo Association, Γιάννης Γαρύφαλλος, ανέφερε ότι η διοργάνωση είναι μια ιδέα που στόχο έχει, όπως τόνισε, «την ανάπτυξη του beach water polo,by beach polistas, που έχουμε εφεύρει εμείς στην Ελλάδα εδώ και 10 χρόνια με καινούργιους κανονισμούς διαφορετικούς από το κλασικό water polo, καθώς έχουμε προσθέσει ταχύτητα και θέαμα και στόχος μας αυτή η εκδήλωση που έγινε σε πέντε χώρες παγκοσμίως να γίνει σε περισσότερες του χρόνου».

Σύμφωνα με τον κ. Γαρύφαλλο, ενδιαφέρον έχουν εκφράσει για τη διοργάνωση, η Σαουδική Αραβία, η Κωνσταντινούπολη και η Γερμανία. Στους αγώνες που διεξάγονται στον Βόλο, θα συμμετέχουν ελληνικές ομάδες και μία από την Κύπρο κι ήδη προηγείται μια ομάδα από την Ελλάδα (Αθήνα) κι ακολουθούν οι Κροάτες κι οι Χιλιανοί.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός διευθυντής του τμήματος υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, Σωτήρης Καλογήρου, δήλωσε ότι ήταν μια απόφαση που ελήφθη από τον Απρίλιο κι ήρθε η ώρα να γίνει πράξη, όπως πρόσθεσε, «με αρκετούς κόπους, καθώς η διαδρομή δεν ήταν  στρωμένη με ροδοπέταλα, ωστόσο, με την αποφασιστικότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του προέδρου του Συλλόγου Στέργιου Φάτση και την αγάπη πολλών ανθρώπων για την υδατοσφαίριση, καταφέραμε να το κάνουμε πράξη. Σήμερα ξεκινάμε ένα γεγονός που ανοίγει μεγάλους ορίζοντες. Το πόλο ενώνει ανθρώπους και λαούς κι αυτός είναι ο στόχος μας».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η Νίκη Βόλου έχει δεχτεί επίσημη πρόταση από την Εθνική Χιλής για φιλικούς αγώνες.

Το ταξίδι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Water Polo ξεκίνησε φέτος από το Ικίκε της Χιλής και συνεχίστηκε σε Κέρκυρα, Ζαντάρ Κροατίας, Λεμεσό Κύπρου, Αθήνα, Χαλκιδική και η λήξη της φετινής Παγκόσμιας διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Βόλου αύριο Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, όπου θα γίνει η απονομή του παγκόσμιου πρωταθλητή, παρουσία εξεχουσών προσωπικοτήτων.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.