Έγινε πραγματικότητα η Ένωση Προπονητών της Euroleague

«Σάρκα και οστά» πήρε στην Μαδρίτη η πρωτοβουλία των προπονητών της Euroleague να φτιάξουν τη δική τους Ένωση.

Πλέον, αυτό έγινε πραγματικότητα την Τετάρτη (6/03) στην ισπανική πρωτεύουσα, με τον τεχνικό της Φενέρμπαχτσε, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να «χρίζεται» πρόεδρος, ενώ ρόλο αντιπροέδρου θα εκτελεί ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο.

Στην ιδρυτική συνέντευξη Τύπου, στην οποία παραβρέθηκαν πλήθος προπονητών και παραγόντων της διοργανώτριας αρχής, η Ένωση παρουσίασε τους στόχους της, με τους προπονητές να καθιστούν σαφές ότι η δημιουργία της ήταν απαραίτητη για το καλό όλων των τεχνικών.

Ο Ομπράντοβιτς στην τοποθέτησή του στάθηκε και στην απόλυση οκτώ συναδέλφων του μέσα στη διάρκεια της χρονιάς. «Το πρώτο πράγμα που θέλουμε είναι να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, να προστατεύσουμε την Euroleague, να καταλάβουμε την κατάσταση, να νιώσουμε ασφαλείς, να νιώσουμε καλά και να νιώσουμε αυτού του τύπου την εμπιστοσύνη», είπε μεταξύ άλλων ο «Ζοτς», ενώ τη… σκυτάλη πήρε ο Πάμπλο Λάσο:

«Υπάρχει Ένωση Παικτών, Ένωση Διαιτητών και όλοι είμαστε μέρη του μπάσκετ. Σκεφτήκαμε ότι ήταν σημαντικό να έχουμε μια Ένωση που θα έχει μια φωνή και θα μας βοηθήσει να μεγαλώσουμε.»

Το παρόν έδωσε μεταξύ των άλλων και ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος επισήμανε: «Νιώθω ότι πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα ως προπονητές, επειδή είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια φωνή για να μιλάμε με άλλες ενώσεις, με τα ΜΜΕ, με την Euroleague.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.