«Εγκλωβισμένοι» αθλητές ζητούν παράταση μεταγραφών

Με επιστολή τους προς τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών οι Αλέξανδρος Σιγκούνας, Διονύσης Καραμπάτσος, Βαγγέλης Κεχρής, Χρήστος Κώστας και Κωνσταντίνος Παπαγρηγορίου ζητούν από την πολιτεία την παράταση των μεταγραφών, καθώς η διακοπή της πανδημίας τους βρήκε χωρίς ομάδα, και χωρίς την δυνατότητα να μπορούν να βρούνε που θα συνεχίσουν την καριέρα τους.

Η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μέσα σε αυτό το ομιχλώδες τοπίο αρκετοί αθλητές δεν κατέστη δυνατό να προλάβουν τη διορία των μεταγραφών. Δυστυχώς, ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης οι προσθήκες παικτών γίνονται ελεύθερα, στην Ελλάδα από τις 30 Σεπτεμβρίου οι μεταγραφές έχουν κλείσει παρασύροντας στην ανεργία και στον οικονομικό «στραγγαλισμό» αθλητών που ζουν από αυτό το άθλημα και έχουν αφιερώσει ατελείωτες ώρες παλεύοντας μέσα στα γήπεδα. Την στιγμή, λοιπόν, που υπάρχουν ομάδες που βρήκαν το οικονομικό απόθεμα για να δώσουν δουλειά σε ακόμα έναν αθλητή και να στηρίξουν ακόμα μία οικογένεια, εμείς μένουμε «εγκλωβισμένοι» στα γρανάζια μίας παράλογης σύντομης διορίας μεταγραφών.

Μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες του Υπουργού, κ. Αυγενάκη, ότι τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν από τη νέα χρονιά, θεωρούμε αυτονόητο ότι θα πρέπει η Α1 και η Α2 για τη φετινή σεζόν να μην έχουν διορία για μεταγραφές, ενώ στις μικρότερες κατηγορίες επιβάλλεται να ανοίξει εκ νέου κάποιο μεταγραφικό παράθυρο».