Εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της ΕΠΣΘ

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΘ, που έγινε τη Μεγάλη Δευτέρα, εγκρίθηκε από τα σωματεία-μέλη της Ένωσης ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός. Για τα πεπραγμένα της διοίκησής του το 2018 ο πρόεδρος Περικλής Λασκαράκης ανέφερε:

“Πραγματοποιήθηκε ένας από τους πλέον επιτυχημένους και συναρπαστικούς τελικούς Κυπέλλου μεταξύ των ομάδων μας Νίκη Βόλου και Βόλος ΝΠΣ, με τον μεγαλύτερο αριθμό προσέλευσης θεατών και των δύο ομάδων, ύστερα από πολυήμερες προσπάθειες των Μελών και των υπαλλήλων της Ένωσης.

Τον Μάϊο του 2018 κατόπιν ενεργειών της Διοίκησης αναλάβαμε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και φέραμε εις πέρας τη νεοσύστατη διοργάνωση του Final Four Κορασίδων φιλοξενώντας γυναικείες ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά και συγκεκριμένα τον Ιούνιο συνεχίσαμε τον ιδιαίτερα πετυχημένο θεσμό του πανελλήνιου τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου “ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ” με τη συμμετοχή μεγάλων ΠΑΕ και ομάδων από όλη την Ελλάδα, με περισσότερους από 1000 αθλητές να αγωνίζονται σε Βόλο και Πήλιο, προάγοντας τις ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου.

Ύστερα από πολλά χρόνια διεκδικήσαμε, διοργανώσαμε και ολοκληρώσαμε υπό την αιγίδα της ΕΠΟ σε δύο φάσεις (Πορταριά & Βόλο) τη Σχολή προπονητών UEFA B’ με την ταυτόχρονη πραγματοποίηση σχολών επανεξέτασης για περισσότερους από 100 προπονητές.

Ύστερα από προσεκτικό σχεδιασμό και εξορθολογισμό των πρωταθλημάτων, δημιουργήσαμε τη Γ’ Ερασιτεχνική τοπική κατηγορία, ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα τη διετή σταδιακή αναδιάρθρωση των κατηγοριών, εξομαλύνοντας τις όποιες αδικίες δημιουργούσαν οι δύο όμιλοι σε μία κατηγορία και δημιουργώντας ταυτόχρονα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και στις τρεις κατηγορίες, δίνοντας με αυτό τον τρόπο δυνατότητα στα Σωματεία – Μέλη μας να αγωνίζονται στο τοπικό πρωτάθλημα ανάλογα τις δυνάμεις εκάστου.

Ο ανωτέρω σχεδιασμός βοήθησε έτσι ώστε, μετά από πολλά συνεχόμενα χρόνια μείωσης του αριθμού των συμμετοχών στα πρωταθλήματα της Ένωσης, να παρατηρηθεί αύξηση με προοπτική για ακόμα μεγαλύτερο αριθμό στα προσεχή έτη.

Ύστερα από την δυσμενή εξέλιξη της απώλειας των γραφείων μας εξαιτίας μίας δυσθεώρητης οφειλής που κληρονομήσαμε δυστυχώς από τις προηγούμενες διοικήσεις, ολοκληρώσαμε με τον πλέον ομαλό και ταχύ τρόπο τη μετεγκατάσταση των γραφείων της Ένωσης σε νέο μισθωμένο χώρο, με χαμηλό ενοίκιο και εύκολη πρόσβαση πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των Σωματείων – Μελών μας.

Για μία ακόμα χρονιά ανανεώσαμε με τους πλέον ευνοϊκούς όρους για τα Σωματεία – Μέλη μας τη χορηγική συμφωνία και με τις δύο ναυτιλιακές εταιρείες για τις μετακινήσεις σε Σκιάθο και Σκόπελο.

Τέλος υλοποιήσαμε στο ακέραιο το ενιαίο πρόγραμμα σχεδιασμού της ΕΠΟ για τα Πρωταθλήματα Ακαδημιών, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα την υποχρεωτική παρουσία τμήματος Ακαδημιών στην Α’ Τοπική Κατηγορία για την αυτονόητη μέριμνα προαγωγής της ιδέας ανεύρεσης νέων ταλέντων στο ποδόσφαιρο.

Σε όλες τις ανωτέρω προσπάθειες μας, συνεχείς & άοκνους αρωγούς είχαμε όλους εσάς, τις Διοικήσεις των Σωματείων – Μελών μας, για την έγκριση των οποίων παρακαλούμε & στην συνέχεια της στηρίξεως σας ευελπιστούμε”.

Ο οικονομικός απολογισμός

Κατά τη διαχειριστική περίοδο 1/1/18 έως 31/12/18, τα συνολικά έσοδα της Ενώσεως ανήλθαν στο ποσό των 104.732,91 ευρώ, ποσά που προήλθαν από επιχορηγήσεις της Ε.Π.Ο και διαφόρων χορηγών καθώς και από διάφορα έσοδα της Ε.Π.Σ.Θ., που πραγματοποιήθηκαν κατά την ως άνω χρήση για την κάλυψη των διαφόρων εξόδων λειτουργίας της, που ανήλθαν κατά την ίδια περίοδο στο ποσόν των 114.311,07 ευρώ. δηλαδή τα έξοδα ήταν περίπου 9.600 ευρώ περισσότερα.

Καθώς, όμως, υπήρχε υπόλοιπο ταμείου 39.821,32 ευρώ την 31η/12/17 εκ μεταφοράς, το υπόλοιπο ταμείου την 31η/12/18 είναι 30.243,66 ευρώ, τα οποία, όπως είπε ο κ. Λασκαράκης, ανήκουν στα Σωματεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.