Έγραψε ιστορία: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP του NBA

Ιστορία έγραψε τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καθώς, στην εκδήλωση των NBA Awards για την αγωνιστική περίοδο 2018/19, που διεξήχθη στο «Barker Hangar» του Λος Άντζελες, πήρε στα χέρια του το βραβείο του MVP της regular season για την καταπληκτική σεζόν που έκανε με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ του παγκοσμίου μπάσκετ έκλεισε τη φετινή σεζόν με 27,7 πόντους, 12,5 ριμπάουντ, 5,9 ασίστ, 1,3 κλεψίματα και 1,5 κοψίματα μέσο όρο σε 32,8 λεπτά συμμετοχής.

Ο «Greek Freak», παίρνοντας στα χέρια του το βραβείο από τον Κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, λύγισε, βγάζοντας έναν συγκλονιστικό λόγο.

Ο Giannis ευχαρίστησε τον Θεό, την οικογένειά του, τον προπονητή του, τους Μπακς, τους Έλληνες που ξενυχτάνε για να τον δουν, τους Νιγηριανούς και γενικά όλο τον κόσμο για την βοήθεια που του έδωσε.

Αναλυτικά, ο Γιάννης είπε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο για να βρεθώ σε αυτή τη θέση. Ό,τι κάνω το κάνω μέσα από αυτόν.

Να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου. Δεν κερδίζει μόνος του κάποιος 60 αγώνες. Όλοι οι συμπαίκτες μου ήταν έτοιμοι να έρθουν στον πόλεμο μαζί μου. Να ευχαριστήσω το προπονητικό επιτελείο. Να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες που με πίστεψαν. Ήμουν 18 χρονών από την Ελλάδα όταν με εμπιστεύτηκαν.

Θέλω να ευχαριστήσω το Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με υποστηρίζουν. Ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι 6 το πρωί όταν παίζω, αλλά μου στέλνουν μηνύματα κάθε μέρα.

Πριν δύο χρόνια είχα ως στόχο να γίνω ο κορυφαίος στη λίγκα. Πάντοτε όταν περνάω στο παρκέ σκέφτομαι τον πατέρα μου που με πίεζε να παίζω όλο και πιο σκληρά, ακόμα και όταν το κορμί μου πονάει.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπληκτικούς αδελφούς μου. Σας ευχαριστώ πολύ, σας αγαπάω πολύ. Είστε τα πρότυπά μου. Ευχαριστώ για όσα κάνετε για εμένα.

Να ευχαριστήσω και την εκπληκτική μου μητέρα. Είναι η ηρωίδα μου. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου και αν δεν έχεις έναν καλό γονιό δεν μπορείς να τα καταφέρεις.

Θέλω να ευχαριστήσω και τους ατζέντηδές μου. Ευχαριστώ που πιστεύατε σε μένα και δε με ενοχλείτε μέσα στην σεζόν. Αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα για μένα. Ο στόχος είναι να πάρω το πρωτάθλημα. Πάντα ο πατέρας μου έλεγε, να θέλεις περισσότερα αλλά να μην είσαι άπληστος».

Δείτε αναλυτικά τα φετινά NBA Awards

MVP της χρονιάς: Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς)
Ρούκι της χρονιάς: Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας Μάβερικς)
Πιο Βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς: Πασκάλ Σιάκαμ (Τορόντο Ράπτορς)
Κορυφαίος έκτος παίκτης της χρονιάς: Λου Γουίλιαμς (Λ.Α Κλίπερς)
Προπονητής της χρονιάς: Μάικ Μπουντενχόλζερ (Μιλγουόκι Μπακς)
Αμυντικός της χρονιάς: Ρούντι Γκομπέρ (Γιούτα Τζαζ)
Παράγοντας της χρονιάς: Τζον Χορστ (Μιλγουόκι Μπακς)
Highlight της χρονιάς: Η 50αρα του Ντέρικ Ρόουζ (Μινεσότα Τίμπεργουλβς)
Καλύτερος συμπαίκτης (Twyman-StokesTeammate of the year): Μάικ Κόνλεϊ (Μέμφις Γκρίζλις)
ΝΒΑ Lifetime Achievement Award: Μάτζικ Τζόνσον και Λάρι Μπερντ
Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς (NBA Cares Commuity Assist Award): Μπράντλεϊ Μπιλ (Γουάσινγκτον Γουίζαρντς)
Sager Strong Award: Ρόμπιν Ρόμπερτς

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.