Εικαστική παρέμβαση από την Urban Act στην πίστα αναρρίχησης του «Β. Παρασκευόπουλος»

Μία πολύ όμορφη εικαστική παρέμβαση έκαναν οι καλλιτέχνες της Urban Act στην πίστα αναρρίχησης στο κλειστό «Βάκης Παρασκευόπουλος». Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Βόλου αναφέρονται τα εξής:

«Όταν η τέχνη συναντά τον αθλητισμό, γίνεται πηγή έμπνευσης για τους αθλητές αλλά και για όσους πρόκειται να επισκεφτούν το κλειστό γυμναστήριο Βάκης Παρασκευόπουλος.

Οι καλλιτέχνες της URBAN ACT (www.urbanact.gr) ολοκλήρωσαν, μετά την απόφαση του συλλόγου μας και την ουσιαστική αρωγή του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, την εικαστική τους παρέμβαση με τοιχογραφία, στη μοναδική πίστα Αγωνιστικής Αναρρίχησης της πόλης μας και τη μεγαλύτερη σε ανάπτυγμα στην Ελλάδα.

Βάζοντας χρώμα και φαντασία, μέσα από την καλλιτεχνική ματιά, μεταμόρφωσαν τον γκρίζο αναρριχητικό τοίχο, σε πολύχρωμο καμβά, αποτυπώνοντας  τις ιδέες και την έντονη επιθυμία των καλλιτεχνών για έκφραση και επικοινωνία.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της αναβάθμισης του τμήματος της Αγωνιστικής Αναρρίχησης του Συλλόγου μας, δεδομένου ότι  η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συμπεριέλαβε την Αναρρίχηση στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, καθιαστώντας την ακόμη δημοφιλέστερη και αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη θέληση και προσδοκία πολλών νέων αθλητών να ασχοληθούν με το άθλημα».