«Είμαστε παιδιά της Ελλάδας»

Το γκράφιτι του Ντιέγκο Μαραντόνα έξω από το γήπεδο της Τούμπας «ζέστανε» τις σχέσεις μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της Νάπολι.

«Έχω παίξει πολλά παιχνίδια αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα…», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Ντιέγκο Μαραντόνα. Μία ατάκα που έμελλε να γίνει γκράφιτι μαζί με την προσωπογραφία του, από τα παιδιά του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Τούμπας, σ’ έναν από τους τείχους που υπάρχουν πολύ κοντά στο γήπεδο 32 χρόνια μετά…

Η σελίδα La Napoli Bene στο Facebook, δημοσίευσε το γκράφιτι προς τιμήν του Ντιεγκίτο και στα σχόλια ξεχωρίζουν τα μηνύματα αγάπης και αλληλοσυμπαράστασης μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της Νάπολι.

«Ήμουν σε εκείνο το Νάπολι-ΠΑΟΚ, λίγα μέτρα από την κερκίδα των φιλοξενούμενων και δεν με πίστευα τη ζεστασιά, τα χρώματα, το θόρυβο των οπαδών του ΠΑΟΚ. Ήταν μερικές χιλιάδες, μας φάνηκαν περισσότεροι. Μεγάλοι οπαδοί, οι καλύτεροι θαυμάστηκαν στο Σάο Πάολο», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα σχόλιο ενώ ένα άλλο γράφει: «Τα θεμέλια του δυτικού κόσμου μπήκαν στην αρχαία ΕΛΛΑΣ και εμείς οι Ναπολιτάνοι είμαστε παιδιά τους, η ΝΕΑΠΟΛΗ ιδρύθηκε από τους Έλληνες!» και «Εμείς οι Ναπολιτάνοι είμαστε Έλληνες. Μαμά μας είναι η Ιταλία, γιαγιά μας η Ελλάδα».