Έκαναν το 12/12 και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Μαγνησίας οι Έφηβοι του Αιολικού!

Νίκη 82-81 επί του Ολυμπιακού Βόλου

Τελικό Μαγνησίας είχε το πρωτάθλημα Εφήβων της ΕΣΚΑΘ στο πρόγραμμά της το απόγευμα του Σαββάτου 23/03, με τον Αιολικό να παίρνει τη νίκη και να κατακτά τον τίτλο αήττητος, επικρατώντας 82-81 σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου!

Οι Έφηβοι του Αντώνη Σαμαρά και του Γιάννη Στεργιόπουλου, που έχουν και φέτος υψηλές βλέψεις, πέτυχαν έτσι τη 12η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια και κατέκτησαν το πρωτάθλημα Μαγνησίας, στοχεύοντας και στον πανθεσσαλικό τίτλο από εδώ και πέρα, έχοντας αρχικά στον ημιτελικό ν’ αντιμετωπίσουν το σύνολο του ΑΣ Καρδίτσας.

Όσον αφορά τον τελικό της Μαγνησίας, το τελικό 81-82 υπέρ του Αιολικού δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην εικόνα της αναμέτρησης, αφού οι νικητές ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκειά τους, έχοντας ένα σαφές προβάδισμα, με διψήφια διαφορά μέχρι και το τρίτο δεκάλεπτο. Όμως ο Ολυμπιακός Βόλου με ένα επιμέρους σκορ 33-14 στο τέταρτο δεκάλεπτο κατάφερε να γίνει απειλητικός μέχρι τέλους.

Μάλιστα στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Φωτεινάκης με μία εύστοχη βολή μείωσε για τον Ολυμπιακό Βόλου σε 81-82, αλλά απέμενε ένα δευτερόλεπτο και με μία μακρινή μπαλιά στην επαναφορά ο Αιολικός «μηδένισε» τον χρόνο και πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου. Στα highlight πάντως του αγώνα, ήταν και το buzzer beater που πέτυχε με τη λήξη του δευτέρου δεκαλέπτου ο Σελιτσανιώτης, πετώντας την μπάλα από τη μία μπασκέτα στην άλλη, για να πετύχει το καλάθι!

Τα δεκάλεπτα: 8-21, 21-43, 48-68, 81-82

Ολυμπιακός Βόλου (Μπουντούρης-Πρέκας): Νυδριώτης 23 (2), Μπάρτζος 2, Στεφόπουλος 32 (3), Κασσανδρινός, Παρασχάκης 6, Φωτεινάκης 13, Μακρής 2, Φωτόπουλος, Σακαρίκος, Μπούρας, Αντωνούλης, Λογοδότης.

Αιολικός (Σαμαράς-Στεργιόπουλος): Τζίκουλας 1, Μαρτίου 11 (2), Λάιος 5 (1), Γκότσιος, Σελιτσανιώτης 27 (3), Σταθόπουλος, Ανδρεαδάκης 2, Χατζής, Βόντζος 12 (2), Ξανθάς 16, Καραγιώργος, Περίσσης 2.

Όσον αφορά τον ημιτελικό Θεσσαλίας, με αντίπαλο τον ΑΣ Καρδίτσας, αυτός αναμένεται να οριστεί την ερχόμενη εβδομάδα (30 ή 31 Μαρτίου), σε ουδέτερη έδρα, ή στα Φάρσαλα ή στη Νίκαια Λάρισας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.