Εκδικάστηκε η υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης – ΕΕΑ: «Κίνδυνος υποβιβασμού για Ξάνθη αν…»

Εξήμιση ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τις καταγγελίες της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις σχέσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 16.45.

Παρόντες στην εκδίκαση ήταν εκτός από τις δύο εμπλεκόμενες ομάδες, και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως άλλωστε είχε συμβεί και την περασμένη εβδομάδα, όχι όμως και η ΠΑΕ ΑΕΛ, που αποβλήθηκε από τη διαδικασία αφού το αίτημα της για πρόσθετη παρέμβαση δεν έγινε δεκτό.

Τον Ολυμπιακό, που επίσης έκανε πρόσθετη παρέμβαση η οποία έγινε αποδεκτή στην προηγούμενη συνεδρίαση, εκπροσώπησαν η Λίνα Σουλούκου και ακόμη οι δικηγόροι Χατζησαββάογλου, Καρπετόπουλος, Γιαννακού και Τσιρωνάς.

Από τον ΠΑΟΚ εκτός από τους δικηγόρους Μαυρομμάτη, Μπίρδα, βρέθηκαν στο υπουργείο Παιδείας όπου στεγάζεται και το υφυπουργείο Αθλητισμού ακόμη, ο δικηγόρος κ. Κατσάς, καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Τους συνόδευσε ο δικηγόρος Κώστας Φωτιάδης, νομικός σύμβουλος και δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος όμως δεν βρέθηκε στην αίθουσα που συνεδρίασε η Επιτροπή.
Από την Ξάνθη, εκτός από τον Γιώργο Στράτο ήταν ακόμη και οι Δασκάλακης, Παπαδοπούλου, Δετσαρίδης. Απουσίαζε για άλλη μία φορά, ο πρόεδρός της, Άρης Πιαλόγλου και ο Πολυχρόνης Συγγελίδης, εκ των ιδιοκτητών της ομάδας, που εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του Κωνσταντίνο Χριστοδούλου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 10.20. Μετά από 2.5 ώρες εργασιών, η Επιτροπή έκανε ολιγόλεπτο διάλειμμα. Κατά τη διάρκειά του, όπως έλεγε το μέλος της Επιτροπής, Ειρήνη Μαρούπα, σε πηγαδάκια: «Ολοκληρώσαμε το πρώτο σκέλος που αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών της Ξάνθης από τη ΒΙΑΜΑΡ στην Insports». Να σημειωθεί βέβαια, ότι για τη μεταβίβαση των μετοχών έχει δοθεί άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η σχετική απόφαση είχε ανακοινωθεί στις 21 Μαρτίου 2019.

Από την Επιτροπή τονίζουν ότι η άδεια ήταν έγκριση για να γίνουν οι συζητήσεις και ότι η Ξάνθη δεν ενημέρωσε εντός του 10ημέρου που προβλέπει ο νόμος για τη μεταβίβαση των μετοχών. Επίσης, ότι το συγκεκριμένο παράπτωμα, αν διαπιστωθεί παράβαση, θεωρείται «βαρεία παράβαση» και σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα και προβλέπει υποβιβασμό.

Ξάνθη: «Καμία παρατυπία»
«Από την πλευρά μας δεν έχει γίνει καμία παρατυπία. Όλα έχουν γίνει νόμιμα και αν υπάρχει κάποια αστοχία έχει γίνει εκ παραδρομής» υποστήριζαν από την Ξάνθη.

Το μέλος της Επιτροπής, Ηλίας Αρκούδης τόνισε πως «ότι και να γίνει, θα τελειώσουμε σήμερα». Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 17.00.

Πηγή: sdna.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.