Έκκληση Διαθεσόπουλου για άνοιγμα των κολυμβητηρίων

Έκκληση στην πολιτεία να ανοίξει τα κολυμβητήρια απηύθυνε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Sport FM Πάτρας.

«Επιτέλους ακούστε μας, ανοίξτε τα κολυμβητήρια, χάνεται ο Αθλητισμός» υπογράμμισε ο έμπειρος παράγοντας, εστιάζοντας στο μειονέκτημα των Εθνικών ομάδων Ανδρών-Γυναικών όταν θα κληθούν να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω της αγωνιστικής απραξίας.

«Θα μειονεκτούμε, διότι αντίθετα, τα περισσότερα μεγάλα πρωταθλήματα πόλο των χωρών της Ευρώπης γίνονται κανονικά (Ιταλία, Ουγγαρία, Ισπανία, Κροατία, Σερβία, Γαλλία, Ρουμανία, Ολλανδία κ.α.), παρότι τα καθημερινά κρούσματα covid-19 σε αυτές τις χώρες είναι, αναλογικά, πολύ περισσότερα από τα δικά μας», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει επίσης και η συμμετοχή των άλλων δύο αθλημάτων στους αγώνες ολυμπιακής πρόκρισης, της Καλλιτεχνικής κολύμβησης τον Μάρτη και των Καταδύσεων τον Απρίλη, όπου κινδυνεύουμε να πάμε ξυπόλητοι στα αγκάθια».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ χαρακτήρισε τον νόμο Αυγενάκη, ως προς τα όρια ηλικίας και τον περιορισμό θητειών στις εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών, αντισυνταγματικό, αντιδεοντολογικό και απάνθρωπο.

Ακόμη, ο κ. Διαθεσόπουλος δήλωσε ότι οι άνθρωποι που κατευθύνουν τα πράγματα στον αθλητισμό αυτή την περίοδο αποδεικνύονται «κατώτεροι των περιστάσεων» και δεν είναι συνεργάσιμοι.

«Τους έχουμε στείλει εδώ και καιρό μια επιστολή με 11 σημεία και βασικό αίτημα την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων των αθλημάτων μας, με όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα […] αλλά δεν έχουμε πάρει ακόμα καμία απάντηση», είπε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.