Έκκληση Γιαννιώτη για ανοιχτά κολυμβητήρια

Δημόσια παρέμβαση για την αναστολή λειτουργίας των κολυμβητηρίων έκανε ο Σπύρος Γιαννιώτης, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο, που αναμένται να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΚΟΕ στις εκλογές της Ομοσπονδίας, διευκρινίζει ότι δεν αμφισβητεί το έργο των λοιμωξιολόγων και εκφράζει επιθυμία να ανοίξουν τα κολυμβητήρια, ακόμη και με αυστηρότερα μέτρα.

«Ομολογώ ότι δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιος βρίσκεται στη δυσκολότερη θέση. Ο/Η απογοητευμένος/η αθλητής/τρια; Ο/Η προπονητής/τρια που έρχεται αντιμέτωπος όχι μόνο με οικονομικά προβλήματα, αλλά περισσότερο ακόμα βλέποντας το έργο του να καταρρέει; Το σωματείο που κυριολεκτικά δεν ξέρει τι του ξημερώνει; Η ομοσπονδία που λογικά μπορεί να προβλέψει το πόσο δύσκολη θα είναι η επόμενη μέρα; Η πολιτεία για το κόστος των αποφάσεων που λαμβάνει;», αναρωτιέται.

Και συνεχίζει με τον προβληματισμό του: «Πώς να κρατήσει το όραμα και το στόχο του ένας αθλητής, όταν δε βρίσκεται στο φυσικό του χώρο, που είναι ο αγωνιστικός χώρος του; Πώς να στηριχθεί στο σωματείο του καθώς γνωρίζει ότι από την επόμενη κιόλας μέρα, το πιθανότερο είναι να δυσκολευτεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις;».

Χωρίς σε καμμία περίπτωση να αμφισβητεί το έργο των ειδικών, ο Γιαννιώτης επικαλείται την πεοθαρχία που διέπει το χώρο των υγρών σπορ, γι΄ αυτό ζητεί «ανοικτά τα κολυμβητήρια, να ξαναδούμε τη ζωή, το χαμόγελο αλλά και την αγωνιστικότητα μέσα στις πισίνες της χώρας μας», προσθέτοντας όμως ότι «σε κάθε περίπτωση είναι σαφές και αποδεκτό ότι η τελική απόφαση ανήκει στους αρμόδιους για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.