Εκλογές σε πιο διευρυμένη βάση στην ΕΠΟ

Υπό την προεδρία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/01) στα γραφεία της ΓΓΑ η πρώτη συνεδρίαση της Steering Committee.

Πρόκειται για τη νεοσύστατης επιτροπής που θα ασχολείται με την ακεραιότητα των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, τους προσυνεννοημένους αγώνες, την ασφάλεια στα γήπεδα και την αντιμετώπιση της βίας.

Εκτός του κ. Αυγενάκη, στην επιτροπή μετέχουν εκπρόσωποι των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, οι πρόεδροι της ΕΠΟ, της Super League και της Football League, ο πρόεδρος της ΔΕΑΒ, ο αθλητικός εισαγγελέας, εκπρόσωποι των FIFA/UEFA, καθώς και εκπρόσωποι των 14 ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας.

Από τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση, μάλιστα, προέκυψε μία πάρα πολύ σοβαρή είδηση, που αφορά τον τρόπο που θα εκλέγονται οι πρόεδροι των Ομοπονδιών.

Από τα όσα διέρρευσαν, το αρμόδιο υπουργείο σκοπεύει να… ανοίξει τη διαδικασία και πλέον οι πρόεδροι να εκλέγονται μέσα από μία πιο διευρυμένη βάση εκλεκτόρων και παράλληλα να τυγχάνουν πιο ευρείας αποδοχής.

Για παράδειγμα, στην ΕΠΟ που θα κάνει εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου το ερχόμενο καλοκαίρι, υπό την επίβλεψη μάλιστα των ξένων αξιωματούχων, η εκλογή του νέου προέδρου να μη γίνει μονάχα από τις Ενώσεις που έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά από μια πιο διευρυμένη βάση, με στόχο να είναι πιο αδιάβλητη η διαδικασία και να μην υπάρχει περίπτωση χειραγώγησης και ελέγχου του τελικού αποτελέσματος.

Στόχος είναι ο νέος διοικητικός ηγέτης της ΕΠΟ να έχει μεγαλύτερη αποδοχή και να συμμετέχουν πολλοί περισσότεροι στη διαδικασία εκλογής του.

Αυτό που μένει να φανεί είναι εάν θα υπάρξουν αντιδράσεις είτε από τις ίδιες τις Ενώσεις είτε από τις ΠΑΕ, ενώ φαίνεται να υπάρχει συνεννόηση με τις FIFA και UEFA, ώστε να μην υπάρχει κανένα ζήτημα παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.