Έκοψε την πίτα του ο Αιολικός Βόλου

Την Τετάρτη στις 6 Μαρτίου 2019 στο 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Αιολικού Βόλου παρουσία των γονιών, των αθλητών, των μελών του Δ.Σ. του Αιολικού, εκπροσώπων του Α.Σ. Δημητριάς (της κ. Φραγκούλη Ευγενίας και του κ. Κουτσού Δημήτριου), του προέδρου του Α.Σ. Ιωνικού κ. Σαχανίδη Χρήστου κ.α.

Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Σταύρος της ενορίας Πέτρου και Παύλου, ο οποίος αφού ευχήθηκε καλή χρονιά είπε μεταξύ άλλων: “Συγχαρητήρια για τις επιτυχίες σας στο μπάσκετ. Εύχομαι να συνεχίσετε να έχετε επιτυχίες στον αθλητισμό, αλλά και στα μαθήματα”.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο υπεύθυνος της ακαδημίας κ. Σαμαράς Αντώνης. Ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, ευχήθηκε καλή χρονιά και αναφέρθηκε στην πορεία των αγωνιστικών ομάδων τη χρονιά που πέρασε. Η παιδική ομάδα βγήκε δεύτερη στο Νομό Μαγνησίας, ενώ η εφηβική πρωταθλήτρια Θεσσαλίας και πήρε την 4η θέση στη 2η φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.  Η αντρική ομάδα βγήκε πρωταθλήτρια στο 1ο όμιλο της Α2 Ε.Σ.ΚΑ.Θ. και ανέβηκε στην Α1 Ε.Σ.ΚΑ.Θ.

Χαιρετισμό απηύθυνε ως εκπρόσωπος του Α.Σ. Δημητριάς και μέλος της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. η κ. Ευγενία Φραγκούλη, η οποία ευχήθηκε με τη σειρά της καλή χρονιά και αναφέρθηκε στην 4η πανελλήνια επίδειξη μόδας των ΑΜΕΑ, που θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πεδίου Άρεως.

Ακολούθως, βραβεύθηκαν οι χορηγοί της ομάδας για την πολύτιμη προσφορά του προς τον σύλλογο.

Η διατροφολόγος του Αιολικού κ. Σερμέτη Δήμητρα μίλησε για τη διατροφή των αθλητών του μπάσκετ, δίνοντας περισσότερο έμφαση στις πρωτεΐνες (ως δομικό υλικό), τους υδατάνθρακες (ως καύσιμο υλικό) και τα λίπη (ως την κύρια αποθήκη ενέργειας), με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του αθλητή.

Τέλος, η αθλητική ψυχολόγος του Αιολικού, κ. Ίριδα Καρασμάνογλου, αναφέρθηκε στη ψυχολογία των παιδιών και των εφήβων. Μίλησε για την απόλαυση και διασκέδαση του παιχνιδιού, που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος οποιασδήποτε μακροπρόθεσμης συμμετοχής, για την ανάπτυξη του συναγωνισμού και των ικανοτήτων, για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, για την ανάπτυξη των κοινωνικών επαφών, για την αυτονομία μέσω του αθλητισμού, ώστε η εμπειρία των ενηλίκων να γίνει δική τους και όχι των “μεγάλων” και τέλος για την εξασφάλιση ελεύθερου χρόνου μακριά από ένα άθλημα, ώστε να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους και να επικεντρωθούν εκ νέου.

Στη συνέχεια έγινε η απονομή των διπλωμάτων στους παίδες για τη 2η νίκη στον τελικό του Ν. Μαγνησίας από τον Φιλόλογο και ταμία του συλλόγου κ. Σκυριανό Νικόλαο. Ακολούθησε η απονομή των διπλωμάτων στους εφήβους για την 1η θέση στον Νομό Μαγνησίας, την 1η θέση στη Θεσσαλία, την 4η θέση στη Β’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος από τον Δικηγόρο-μεσολαβητή κ. Ρούσσο Δημήτριο, που συντάσσει τα δελτία Τύπου του συλλόγου.

Τέλος, ακολούθησε η απονομή των διπλωμάτων στους άντρες για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον 1ο όμιλο της Α2 ΕΣΚΑΘ και την άνοδο στην Α1 Ε.Σ.ΚΑ.Θ. από τον νομικό σύμβουλο του Αιολικού, Δικηγόρο, κ. Σαμαρά Ιωάννη.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.