Εκτη στο ελεύθερο ομαδικό η Εθνική στο Παγκόσμιο

Με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (3/9) το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Παίδων / Κορασίδων, στο κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη, όπου η Εθνική ομάδα της Ελλάδας κατέκτησε τη 2η θέση στον πίνακα μεταλλίων, μετά από τις σπουδαίες εμφανίσεις και δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα ασημένιο.

Στον τελευταίο τελικό του προγράμματος, αυτόν του Ελεύθερου Ομαδικού, η Εθνική μας ομάδα πήρε την 6η θέση με τη Νικολέττα Καλτσογιάννη του ΝΟΒΑ στη σύνθεσή της.

Συγκεκριμένα, οι Αντωνία Μπόκου, Νικολέττα Καλτσογιάννη, Αναστασία Καραγιάννη, Εστέλλα Καραμανίδου, Άρτεμη Κουτράκη, Ηλέκτρα Ράπτη, Βασιλική Θάνου και Γεωργία Μυρτώ Ζαγκανά, βαθμολογήθηκαν με 254,8488 β.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ιαπωνία με 299,2097 β., το ασημένιο η Ισπανία με  288,3943 β. και το χάλκινο οι ΗΠΑ με 282,2878 β.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε τη συγκεκριμένη διοργάνωση με δύο ιστορικά μετάλλια, ένα χρυσό στο Ελεύθερο Ντουέτο με τις Εστέλλα Καραμανίδου / Βασιλική Θάνου και ένα ασημένιο της Εθνικής ομάδας στο Μικτό Κόμπο, που την έφεραν 2η στον πίνακα μεταλλίων πίσω από την πρώτη Ιαπωνία.

Στο φινάλε της διοργάνωσης έγινε και το εντυπωσιακό Gala, με τις ομάδες να παρουσιάζουν ελεύθερες χορογραφίες στο νερό, εμπνευσμένες από την παράδοση και την κουλτούρα τους και με το ελληνικό συρτάκι να ξεχωρίζει.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.