Ένα εκατομμύριο ευρώ ζητάει το Ελληνικό Δημόσιο από Μπέο – Τσακογιάννη

Βόμβα στη δίκη για το Koriopolis

Το ποσό του 1 εκατ. ευρώ απο τον Αχιλλέα Μπέο και άλλα τόσα από τον Γιώργο Τσακογιάννη για ηθική ικανοποίηση, ζητάει το ελληνικό δημόσιο με παράσταση του στη δίκη του μεγάλου Koriopolis, του σκανδάλου των στημένων αγώνων του 2011, που διεξάγεται στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων.
Ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου και ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης, κατηγορούνται για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι του δημοσίου, η ζημιά εκείνη την περίοδο ήταν για το δημόσιο, όταν ακόμη ο ΟΠΑΠ ήταν κρατικός.
Το δημόσιο ζητά ακόμη 500 χιλιάδες ευρώ ως ηθική ικανοποίηση από άλλους 20 κατηγορούμενος, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Μποροβήλος, Δημήτρης Μπάκος και 300 χιλιάδες ευρώ από κάθε ένα από τους υπόλοιπους 61 κατηγορούμενους.
Το παρών στο εφετείο δίνουν μόλις 9 από τους 84 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων οι Αχιλλέας Μπέος, Νικόλαος Παντελής και Βασίλης Καρακούλιας.
Η δίκη διεκόπη για την Τρίτη 14 Νοεμβρίου για να εξεταστεί αφενός η δήλωση παράστασης του ελληνικού δημοσίου αφετέρου οι ενστάσεις ακυρότητας των κλήσεων που κατέθεσαν οι κ. Μποροβήλος, Μπάκος, Κομπότης για τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους. Η κατάθεση των 65 μαρτύρων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.

Δήλωση Μπέου
Με αφορμή το έντονο και συγκινητικό ενδιαφέρον πολλών φίλων και συμπολιτών, για την έκβαση της δικαστικής υπόθεσης στην οποία με το γνωστό τρόπο κατόρθωσαν αδίκως να με εμπλέξουν, θα ήθελα αφού εκφράσω τις ευχαριστίες μου να ενημερώσω ότι η δίκη ουσιαστικά ακόμη δεν έχει ξεκινήσει. Αλλά και όταν ακόμη ξεκινήσει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έγκυρων νομικών παραγόντων και διαδίκων, θα διαρκέσει για ένα, ίσως και περισσότερο έτος. Συνεπώς ας μην υπάρχει αγωνία και ανησυχία. Ο Γολγοθάς μέχρι την δικαίωση και την αθώωση μου θα είναι μακρύς και χαίρομαι που στη διαδρομή αυτή έχω τη ζεστή και ειλικρινή στήριξη σας. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για το ενδιαφέρον σας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.