Έναρξη για το Διασυλλογικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Θεσσαλίας

Μετά την ολοκλήρωση του Τοπικού Πρωταθλήματος Θεσσαλίας, όπου Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε, με σχετική άνεση, η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, ξεκινάει σήμερα Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή 6 ομάδων, το Διασυλλογικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Θεσσαλίας, που αποτελεί τον Προκριματικό Όμιλο Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Π.Ο.Α.).

Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι οι τέσσερις πρώτες του περσινού Π.Ο.Α., Σ.Σ. Λάρισας, Σ.Ε. Βόλου, Γ.Σ. Φαρσάλων και ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων, η Πρωταθλήτρια του φετινού Τοπικού Πρωταθλήματος Θεσσαλίας Ακαδημία Σκακιστών Βόλου (Α.Σ. Βόλου) και η 2η του φετινού Τοπικού Πρωταθλήματος Θεσσαλίας Α.Σ.Α. Λάρισας.

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι το εξής:
1ος Γύρος – 22/2/2020 – ώρα 16:00
Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ – Α.Σ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ
Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ – Α.Σ. ΒΟΛΟΥ
Γ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ – ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

2ος Γύρος – 23/2/2020 – ώρα 11:00
Α.Σ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Α.Σ. ΒΟΛΟΥ – Γ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ – Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ

3ος Γύρος – 14/3/2020 – ώρα 16:00
Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ – Α.Σ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ
Γ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ – Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – Α.Σ. ΒΟΛΟΥ

4ος Γύρος – 15/3/2020 – ώρα 11:00
Α.Σ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ – Α.Σ. ΒΟΛΟΥ
Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ – Γ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ

5ος Γύρος – 5/4/2020 – ώρα 11:00
Γ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ – Α.Σ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ
Α.Σ. ΒΟΛΟΥ – Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Πρωταθλήτρια ομάδα του Π.Ο.Α. Θεσσαλίας θα εκπροσωπήσει τη Θεσσαλία στο 48ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής Κατηγορίας, που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα από 3 έως 8 Ιουλίου 2020 με τη συμμετοχή 34 ομάδων.

Οι φετινές αναμετρήσεις αναμένονται ιδιαίτερα συναρπαστικές και αμφίρροπες καθώς οι ομάδες της Θεσσαλίας ενισχύθηκαν σημαντικά στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για την 1η θέση, με την οποία φλερτάρουν κυρίως η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, η Σ.Ε. Βόλου, ο Σ.Σ. Λάρισας και η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων.