Έναρξη με εκπλήξεις στο σκακιστικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας

Οι δυο πρώτοι γύροι του σκακιστικού πρωταθλήματος Θεσσαλίας 2020 υπήρξαν αρκετά απρόοπτοι και ανατρεπτικοί ως προς τα αποτελέσματα των συναντήσεων της ΣΕ Βόλου αλλά και άλλων συναντήσεων.

Στον 1ο γύρο, η Σκακιστική Ένωση Βόλου υποδέχθηκε την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου η οποία στη σύνθεση της αποτελείτο κατά πλειοψηφία από πρώην σκακιστές της ΣΕ Βόλου ισχυρής δυναμικότητας και οι οποίοι στελέχωσαν αγωνιστικά τη φιλοξενούμενη ομάδα στην παρθενική της παρουσία στο πρωτάθλημα. Από πλευράς ΣΕ Βόλου ο νεοαποκτηθείς, ΙΜ Stojanovski Dejan δεν μπόρεσε να αγωνισθεί λόγω ασθενείας του με αποτέλεσμα να αλλάξει η σύνθεση στις τέσσερις πρώτες σκακιέρες. Στην αναμέτρηση που ακολούθησε, τα ατού της ομάδας δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε φυσιολογικά υπέρ των φιλοξενουμένων με σκορ 4-6.

Στην 1η σκακιέρα ο FM Scripcaru Daniel ήρθε ισόπαλος του Πατρίκου Ι. και στη 2η σκακιέρα ο Draci Robert, φάνηκε ανέτοιμος έναντι του Λαγάρα Στ. από τον οποίο ηττήθηκε. Στην 3η, 4η και 8η σκακιέρα οι σκακιστές του συλλόγου Αγγελής Μ., Χατζηπολίτης Γ. και Κουκουβίνος Βικτ., κυριάρχησαν των αντιπάλων τους Τζαμτζή Κ., Ζγουλέτα Ι. και Φωτιάδη Λαζ. Στην 8η σκακιέρα η Στρατήγη Εβίτα παραχώρησε ισοπαλία στη Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα ενώ αρνητικά αποτελέσματα έφεραν στις υπόλοιπες σκακιέρες οι Αγραφιώτης Ι., Βλάχος Θεοφ., Σταθάκη Αικατερίνη και Καβούρα Παρασκευή.

Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, η ομάδα για τον 2ο γύρο ταξίδεψε στη Λάρισα και αγωνίσθηκε με την πρωταθλήτρια Θεσσαλίας για το 2019 και 2018, ομάδα του Σ.Σ. Λάρισας. Με δυο αλλαγές στη σύνθεσή της και με καλύτερη απόδοση των σκακιστών της, η ΣΕ Βόλου κατάφερε να ανατρέψει τα δυσμενή γι αυτήν προγνωστικά και να επιβληθεί τελικά του Σ.Σ. Λάρισας με 5,5-4,5.

Στην 1η σκακιέρα ο FM Scripcaru Daniel, ηρθε ισόπαλος του Κόγια Κ., στη 2η και 3η ο Draci Rob. και ο Αγγελής Μ., επιβλήθηκαν του Μαυρουδή Δ. και του Κωνσταντέλια Κ. αντίστοιχα, ο δε Κορώνας Β. στην τέταρτη σκακιέρα, με τριπλή επανάληψη θέσης ήρθε ισόπαλος του Παπαποστόλου Απ. Στην 8η ο Κουκουβίνος Βικτ. απέδειξε τη σταθερότητα του με νίκη έναντι του Συμεωνίδη Θεοφ., στην 6η η Στρατήγη Εβίτα προσέφερε έναν ακόμη πολύτιμο βαθμό στην ομάδα με νίκη επί της Παπαευστρατίου Δέσποινας και ο Αγραφιώτης Στυλ., μισό βαθμό μετά την ισοπαλία με τον Κουκουλιάτα Σωτ. στην 9η σκακιέρα. Αν και δεν πέτυχαν θετικό αποτέλεσμα οι Βλάχος Θεοφ., Καβούρα Παρασκευή και Κρικελά Μαρία υπήρξαν μαχητικοί έναντι των εμπειροτέρων αντιπάλων τους. Η ομάδα πέτυχε μια δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη έναντι του φαβορί για τον τίτλο, γεγονός που την ξαναβάζει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος αφού ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα στις άλλες συναντήσεις της δίνει αυτό το δικαίωμα.

Το αναπάντεχο αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος το πέτυχε ο Γ.Σ. Φαρσάλων που φιλοξενούμενος της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου πέτυχε μια μεγάλη νίκη με 6 – 4. Το αποτέλεσμα αυτό δημιούργησε μια περίπλοκη και άκρως ενδιαφέρουσα κατάσταση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος όπου η ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων προηγείται με 2 βαθμούς, ακολουθούν ισόβαθμες τέσσερις ομάδες με 1 βαθμό (ΣΣ Λάρισας, ΑΣ Βόλου, ΣΕ Βόλου και ΓΣ Φαρσάλων) και χωρίς βαθμό η ΑΣΑ Λάρισας που παρουσιάζεται στους αγώνες με 3 ή 4 κενές σκακιέρες. Τα αποτελέσματα των άλλων συναντήσεων ήταν: ΣΣ Λάρισας – ΑΣΑ Λάρισας 6,5 – 3,5 / ΓΣ Φαρσάλων – ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων 3,5 – 6,5 / ΑΣΑ Λάρισας – ΣΚΑΚΙ Τρικάλων 3-7, ΑΣ Βόλου – ΓΣ Φαρσάλων 4,5 – 5,5.

Οι δυο επόμενοι γύροι του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν στις 14 και 15 Μαρτίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.