Ένας ακόμη μήνας γεμάτος από αγώνες για τον ΣΔΥ Βόλου

Ενώ βρισκόμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού, οι αγώνες δρόμου συνεχίζουν να γίνονται με αμείωτο ρυθμό σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία στους δρομείς της χώρας μας αλλά και σε επισκέπτες από το εξωτερικό να γνωρίσουν όμορφα μέρη που δεν θα είχαν την ευκαιρία να δούνε. Οι αγώνες δρόμου ενισχύουν ποικιλοτρόπως τον αθλητικό τουρισμό σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα προάγουν τις αξίες του υγιούς αθλητισμού, του ευ αγωνίζεσθαι, και κάνουν σε μικρούς και μεγάλους αποδεκτό το σύνθημα «Τρέχουμε για την Υγεία μας«.
Οι δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και τις 4 προηγούμενες βδομάδες επισκέφθηκαν πολλά μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο, και συμμετείχαν στους παρακάτω αγώνες, χαρίζοντας πολλές διακρίσεις στον σύλλογο:
16 Ιουλίου:
Με επτά αθλητές του έτρεξε ο ΣΔΥΒ στον 7ο αγώνα ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου απόστασης 14,5 χιλιομέτρων που γίνεται στη περιοχή της Βέροιας σε καταπράσινα λιβάδια και χαρακτηρίζεται ως ο γρηγορότερος και ευκολότερος ορεινός αγώνας με υψόμετρο πάνω από 1230 μέτρων στην Ελλάδα. Τη προηγούμενη του αγώνα όσοι αθλητές ήθελαν κατασκήνωσαν με τις οικογένειές τους στο χώρο εκκίνησης σε ένα πανέμορφο λιβάδι, περιστοιχισμένο από υπεραιωνόβια μαυρόπευκα. Οι δρομείς του ΣΔΥΒ που έτρεξαν στον αγώνα είναι οι Βασίλης Πουλιόπουλος, Στέργιος Κουσκουρίδας, Δημήτρης Ρούσης, Μιχάλης Άκερμαν, Γιώργος Αλμπανούδης, Χαράλαμπος Γιώτας, Βάσω Τασιώνη.
20-23 Ιουλίου:
Στην Ασβεστόπετρα Εορδαίας έγινε τη Πέμπτη 20 Ιουλίου ο 1ος Ορεινός Αγώνας Προφήτη Ηλία, ανήμερα της γιορτής. Στον αγώνα έτρεξαν οι Μάκης Κοσμίδης, Βάσω Τασιώνη.
Τα Κώπαια 2017 – 7ος αγώνας Γλα απόστασης 10 χιλιομέτρων έγιναν το Σάββατο 22 Ιουλίου το απόγευμα στο Κάστρο Βοιωτίας. Στον αγώνα συμμετείχαν δύο δρομείς του ΣΔΥ Βόλου. Ο Κώστας Βέργας και ο Χρήστος Παγωνας.
Το Zagori Mountain Running που έγινε στο Ζαγόρι με αγώνες 80 και 44 χιλιομέτρων το Σάββατο, και 21 και 10 χιλιομέτρων τη Κυριακή 23 Ιουλίου, αποτέλεσε μια γιορτή του αθλητισμού για το βουνό της Ηπείρου. Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων έτρεξαν 543 δρομείς, και 34ος τερμάτισε ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Στέργιος Κουσκουρίδας.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Αλέξης Παπαλεξίου αναδείχτηκε νικητής της γενικής κατάταξης στον Λαϊκό ανώμαλο δρόμο Σορωνή- Άλσος Αγίου Σουλά απόστασης 3.800 μέτρων. Ο αγώνας γίνεται στη Ρόδο, στη πρώτη ημέρα (Κυριακή 23 Ιουλίου) αθλητικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων που διαρκούν μία βδομάδα.
Με επιτυχία στέφθηκε ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος Πάφου’17 που έγινε το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουλίου σε απόσταση 2 χιλιομέτρων και είχε 200 συμμετοχές. Στον αγώνα έλαβε μέρος η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Ελένη Πρατσή, και κατέλαβε τη 3η θέση στις γυναίκες.
29-30 Ιουλίου
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Αμβρόσιος Δημητριάδης στον 1o Ορεινό Αγώνα Δρόμου Πεπονιάς 5 χιλιομέτρων που έγινε το Σάββατο 29 Ιουλίου στο Βόιο Κοζάνης. Στον ίδιο αγώνα έτρεξε επίσης η Βάσω Τασιώνη. Η Βάσω Τασιώνη έτρεξε σε αγώνα και τη Κυριακή, πιο συγκεκριμένα στον 7ο Δρόμο Μουσών στην Άνω Μηλιά Πιερίας (16.300 μέτρα).

Για 5η συνεχόμενη χρονιά έγινε τη Κυριακή στα παράλια του νομού Λάρισας ο αγώνας 10 χιλιομέτρων «Με θέα το Αιγαίο«. Η εκκίνηση έγινε στο λιμάνι Αγιοκάμπου και ο τερματισμός στη θέση ‘Πλατάνια’ στη Βελίκα. Στον αγώνα έτρεξε ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Ηλίας Πατσαρούχας.
Δύο δρομείς του ΣΔΥ Βόλου αγωνίστηκαν στο Energy Duathlon Karpenissi 2017 που έγινε τη Κυριακή. Στο δίαθλο (τρέξιμο 3χλμ-ποδήλατο 22χλμ -τρέξιμο 3 χιλιόμετρα) μετείχε ο Χαράλαμπος Μάνδρος, ενώ στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων έτρεξε ο Στέργιος Κουσκουρίδας, που μάλιστα τερμάτισε στην 6η θέση.
Αγώνας 102 χιλιομέτρων στη διαδρομή Θεσπιές-Θερμοπύλες έγινε με εκκίνηση στις 10.00 το βράδυ του Σαββάτου και χρονικό όριο τερματισμού 16 ωρών, δηλαδή μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι της Κυριακής. Πρόκειται για τον 1ο Διεθνή Αγώνα στα Χνάρια των Ηρώων, στον οποίο έλαβε μέρος και τερμάτισε με χρόνο 13 ωρών 11’27 ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Μάριος Μιχαλόπουλος που έκανε τον πρώτο του αγώνα υπεραπόστασης.

6 Αυγούστου
To Karpenisi Trail Run 2017 έγινε στο Καρπενήσι με τη συμμετοχή 2 δρομέων του ΣΔΥ Βόλου. Πέμπτος στο Semi Trail και 2ος στη κατηγορία του τερμάτισε ο Γιώργος Καλαντζής, ενώ ακολούθησε ο Δημήτρης Ρούσης.
Ο ετήσιος αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων Ο Γύρος των Δύμων έγινε στη Κύπρο τη Κυριακή με διοργανωτή τον Ευ Ζην, το σωματείο με το οποίο αδελφοποιήθηκε ο ΣΔΥ Βόλου τον Απρίλιο. Με κόστος συμμετοχής 2 ευρώ, οι αθλητές συνέβαλαν για την ανέγερση μνημείου του ήρωα Ιωάννη Τσαγγάρη. Στον αγώνα έτρεξε η αθλήτρια του ΣΔΥΒ Ελένη Πρατσή και κατέλαβε τη 3η θέση στη γενική κατάταξη των γυναικών, ενώ στη μικτή κατάταξη ήταν 14η.
O 10ος Ορεινός Αγώνας Ναμάτων στο Άσκιο (Σινιάτσικο) Όρος Κοζάνης έγινε τη Κυριακή. Ο αγώνας ήταν απόστασης 19.050 μέτρων, και 5ος τερμάτισε ο Αμβρόσιος Δημητριάδης.
Την ίδια μέρα διοργανώθηκε ο 5ος αγώνας δρόμου 21 χιλιομέτρων Ζάβορδα, με εκκίνηση στο χωριό Κέντρο του νομού Γρεβενών και τερματισμό στην Ιερά Μονή Οσίου Νικάνορα (Μεταμορφώσεως Του Σωτήρως) Ζάβορδας. Σκοπός του αγώνα είναι να αναδείξει το φυσικό κάλος της περιοχής αλλά και την ιστορική σημασία των μονών και των μετοχιών τους που κατά την περίοδο της οθωμανικής κατοχής με την λειτουργία κρυφού σχολειού καταπολέμησαν τον αναλφαβητισμό και βοήθησαν να μην ξεχαστεί η Ελληνική ιστορία. Στον αγώνα έτρεξαν οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου Μιχάλης Άκερμαν και Βάσω Τασιώνη.

Η συνέχεια για τον ΣΔΥΒ
Και αυτή τη βδομάδα, προ 15Αυγουστου, πολλές αναμένεται να είναι οι συμμετοχές για τον ΣΔΥΒ στους αγώνες 9η Αθαμάνιος Διαδρομή – Δρόμοι του Βασιλιά Αθάμα στα Τζουμέρκα, 11ος Αγώνας Δρόμου Διάσχιση του Καλλίδρομου στη Μενδενίτσα Φθιώτιδας, 2ος Ορεινός Αγώνας Κρυόβρυσης Ολύμπου, Διεθνής αγωνας δρόμου Τα ΗΡΩΑ Άγιος Ιωάννης Πιτσιλιάς Κύπρος.
Τριάμισυ μήνες πριν πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός μαζικού χαρακτήρα για τη χώρα μας, οι εγγραφές για τον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας ολοκληρώθηκαν. 129 είναι οι δρομείς του ΣΔΥΒ που πέτυχαν την εγγραφή και θα είναι ανάμεσα στους 50.000 αθλητές από όλο το κόσμο που θα τρέξουν στον Μαραθώνιο και στους παράλληλους αγώνες. Ομαδική αποστολή 40 αθλητών προγραμματίστηκε για τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων (16-17 Σεπτεμβρίου). Επίσης Στις 10 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο 3ος Αγώνας Δρόμου Καλών Νερών (5 και 10 χιλιόμετρα), και υποστηρικτής του αγώνα είναι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου. Για διευκόλυνση των μελών του, ο ΣΔΥΒ αναλαμβάνει τη συγκέντρωση του ποσού συμμετοχής (5 ευρώ ανεξαρτήτως αγώνα). Πληροφορίες στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160. Ο αγώνας των Καλών Νερών θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη, θα τηρηθεί πριν την εκκίνηση ενός λεπτού σιγή, και οι δρομείς του συλλόγου θα τρέξουν με μαύρα περιβραχιόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.