Enduro ΜΤΒ Days στα Καλά Νερά και το Πήλιο

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου ετοιμάστε ποδήλατα και εξοπλισμό, πάρτε τους φίλους και την οικογένεια σας και ελάτε για ένα διήμερο όπου το ποδήλατο και το βουνό έχουν την τιμητική τους. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 2 διαδρομές Endurο και ξενάγηση στα μονοπάτια και της ομορφιές του Πηλίου από τον Πετρούτσο Αλέξανδρο. Τα group θα είναι 3 ή 4 (εξαρτάται από τον αριθμό συμμετοχών) και θα είναι χωρισμένα αναλόγως με την ταχύτητα που θα θέλουν να κινηθούν οι αναβάτες και την τεχνική τους ικανότητα. Για κάθε group θα υπάρχει και οδηγός που θα γνωρίζει τη διαδρομή αλλά θα είναι και ελαφρώς σηματοδοτημένη. Μαζί μας θα έχουμε τον Πάνο Τσαλίκη, κατασκευαστή του πρώτου ποδηλάτου Enduro στην Ελλάδα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 4 Απριλίου: 12:00 Υποδοχή συμμετεχόντων στα Καλά Νερά 14:30 Αναχώρηση για την πρώτη μας ποδηλατική διαδρομή
Μήκος : 27 χλμ.Υψομετρική διαφορά: 600μ. Η διαδρομή κινείται σε αγροτικούς χωματόδρομους και μονοπάτια μέσα από ελαιώνες. Ανηφορίζει έως τις Μηλιές και από εκεί κατεβαίνει πάλι στα Καλά Νερά. Σε αυτά τα 27 χιλιόμετρα συναντάμε μεγάλη ποικιλία σε βλάστηση και τερέν. Από ήπια μονοπάτια μέχρι κακοτράχαλα καλντερίμια μέσα από ρεματιές. Θα περάσει από ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου, τις Μηλιές και τα καλντερίμια ανάμεσα στα πετρόχτιστα σπίτια. Θα συναντήσει το σταθμό του τραίνου και θα καταλήξει στα Καλά Νερά ακολουθώντας ένα free ride μονοπάτι. 20:30 Πρώτη επίσημη παρουσίαση του Cubicon Enduro One και συζήτηση με τον κατασκευαστή του Πάνο Τσαλίκη. Παρουσίαση των κορυφαίων αναρτήσεων της Bos από τον Χρήστο Δετέογλου. Οι συμμετέχοντες στο Enduro Days θα έχουν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να τις δοκιμάσουν στην πράξη. Από την I-Ride θα έχουμε στη διάθεση μας ποδήλατα Enduro «ντυμένα» με τις πιο Hi-End αναρτήσεις.

Κυριακή 5 Απριλίου10:30 Αρχίζουν τα Uplift προς το μονοπάτι του Αϊ Γιώργη από τα Καλά Νερά. Το μονοπάτι λίγο πολύ είναι γνωστό στους περισσότερους, αν όχι αυτό η φήμη του. Πρόκειται για ένα από τα πιο ωραία μονοπάτια στην Ελλάδα και έγινε γνωστό από το Enduro Mediterraneo. Ωστόσο θα έχει σημαντικές αλλαγές ειδικά στο τελευταίο τμήμα όπου θα μπει ένα νέο, πολύ τεχνικό μονοπάτι. Επειδή ο ρυθμός που κινούμαστε στο βουνό ποικίλει και άλλοι θέλουν να πηγαίνουν γρήγορα ενώ άλλοι πιο εκδρομικά έχει προβλεφτεί χωρισμός σε group.
To Enduro Days είναι μια διοργάνωση που δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, είναι μια αφορμή να βρεθούμε και να διασκεδάσουμε χωρίς το άγχος των χρονομέτρων. Για συμμετοχές και πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διοργανωτή Πετρούτσο Αλάξανδρο στο τηλέφωνο 6977955298, συμμετοχές μέχρι 31/3. Όσοι δηλώσουν Σάββατο θα πληρώσουν 25 ευρώ/άτομο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.