Ενόργανη γυμναστική: Ματαιώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο σύνθετου ατομικού

 

Τη ματαίωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σύνθετου ατομικού στην ενόργανη γυμναστική ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία, λόγω της αδυναμίας διεξαγωγής δύο εκ των τεσσάρων προγραμματισμένων αγώνων.

Η σειρά περιλάμβανε τέσσερα μίτινγκ, το πρώτο εκ των οποίων (στο Μιλγουόκι) διεξήχθη πέρυσι, ενώ τα υπόλοιπα αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Οι αγώνες στη Στουτγκάρδη και στο Μπέρμιγχαμ δεν θα πραγματοποιηθούν, όπως ανακοίνωσε η FIG, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που βρίσκονται σε ισχύ σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, συμπαρασύροντας σε οριστική ματαίωση της διοργάνωσης.

Ο τελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο Τόκιο, παραμένει προγραμματισμένος για τις 4 Μαΐου και θα αποτελέσει test event για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ματαίωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σύνθετου ατομικού διαφοροποιεί και τη διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς από τα αποτελέσματα της σειράς αυτής θα έπαιρναν το εισιτήριο τρεις άνδρες και ισάριθμες γυναίκες. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIG, οι κενές θέσεις θα δοθούν στις πρώτες τρεις χώρες της κατάταξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, οπότε Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία στους άνδρες και ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία στις γυναίκες, εξασφαλίζουν από μία επιπλέον θέση.

Συνολικά, έχουν κλείσει μέχρι τώρα 82 θέσεις στους άνδρες και 84 στις γυναίκες (από τις 98 που υπάρχουν για κάθε φύλο στους Αγώνες). Τα τελευταία εισιτήρια θα δοθούν μέσω των ηπειρωτικών πρωταθλημάτων και του Παγκοσμίου Κυπέλλου οργάνων, ο τελικός του οποίου διεξάγεται τον επόμενο μήνα (10-13 Μαρτίου) στη Ντόχα. Στον αγώνα του Κατάρ θα διεκδικήσει την πρόκριση και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.