Ένταση, αλλά και καλό τέλος στη Γ.Σ. της Νίκης με Αλέξη Παπακωνσταντίνου

Ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου

Στην αίθουσα διαλέξεων του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Νίκης Βόλου, με τα βλέμματα να στρέφονται στη συζήτηση σχετικά με το ποδοσφαιρικό τμήμα και την περσινή αγωνιστική σεζόν του.

Λεκτικοί διαπληκτισμοί υπήρξαν ανάμεσα σε Ιμεράι και Βενέτη για τις προσωπικές τους δαπάνες, ενώ ο Στέργιος Φάτσης ανακοίνωσε εκλογές της Ερασιτεχνικής στις 29 Ιουνίου. Επίσης το σημαντικότερο είναι ότι παρουσιάστηκε υποψήφιος “μνηστήρας” από την Αγγλία για την ΠΑΕ Νίκη Βόλου, με την εταιρεία S.V.L.K. να κοινοποιεί την πρόθεσή της να αναλάβει τα ηνία της νέας ΠΑΕ, που όλα δείχνουν ότι θα συσταθεί με την άνοδο της ομάδας στη Φούτμπολ Λιγκ.

Ο Δημήτρης Καραγιάννης ορίστηκε πρόεδρος της συνέλευσης. Αφού έγιναν οι απολογισμοί του τμήματος πόλο, της ρυθμικής γυμναστικής, της καλλιτεχνικής κολύμβησης, του βόλεϊ,

της ποδηλασίας, της ποδοσφαιρικής Ακαδημίας του συλλόγου και του Αθλητικού Κολλεγίου, της κολύμβησης, του  στίβου, του ανδρικού και του γυναικείου μπάσκετ, έφτασε η ώρα του ποδοσφαιρικού τμήματος, με τον ταμία του συλλόγου, Δημήτρη Μιχάλη, να παρουσιάζει έναν ισοσκελή οικονομικό απολογισμό, ύψους περίπου 342.000 ευρώ, σε έσοδα και έξοδα.

Ένταση για το ποδόσφαιρο

Ένσταση προκλήθηκε αμέσως, αφού το μέλος της Γενικής Συνέλευσης και συνταξιούχος εισαγγελέας, Νίκος Αγγελάρας, δεν αναγνώριζε μέρος των εξόδων που, απ’ όσο φαινόταν, περιελάμβανε και παλιότερες αγωνιστικές σεζόν, όχι μόνο την περσινή. Ο Νίκος Ιμεράι πήρε τον λόγο κι είπε πως ο κ. Αγγελάρας ενοχλείται από το ποσό που αναγράφεται, επειδή δεν το έχει βάλει από την τσέπη του.

Αμέσως, ξεκίνησαν λεκτικοί διαπληκτισμοί, με τον Νίκο Ιμεράι και Βασίλη Βενέτη, συγκεκριμένα, να διαφωνούν για τη χρηματική αμοιβή του Χρήστου Τζιώρα και τα χρήματα που χρειάστηκαν για τις υλικοτεχνικές επανορθώσεις στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Η κατάσταση εκτονώθηκε πολλά λεπτά αργότερα, με την ένταση να επανέρχεται, όταν ο Θοδωρής Σκύφτας, βοηθός προπονητή του Ράτκο Ντόστανιτς, ο οποίος ήταν παρών, ζήτησε να διαβάσει ένα προσωπικό σημείωμα του συνεργάτη του. Τότε, υπήρξαν μερικές αντιδράσεις, με κάποιους παρευρισκομένους να υποστηρίζουν πως δε δύναται “έμμισθος υπάλληλος” της ομάδας να πάρει τον λόγο στη Γενική Συνέλευση, με το σώμα, τελικώς, να ψηφίζει θετικά, όσον αφορά την παρέμβαση του κ. Σκύφτα.

Κατήγγειλε τον Κέρι ο Σκύφτας

Ο κ. Σκύφτας διάβασε την προσωπική τοποθέτηση του Ράτκο Ντόστανιτς, όπως υποστήριξε, κάτι ίδιος ο Σέρβος τεχνικός σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται μετά από επικοινωνία και με τους ανθρώπους της ομάδας και την Πέμπτη το πρωί στις 9.45 θα μιλήσει στο Ράδιο Ένα, για να διαψεύσει πιθανότατα τα λεγόμενα του πρώην συνεργάτη του.

Ο Λαρισαίος βοηθός προπονητή αναφέρθηκε στην επιθυμία του κ. Ντόστανιτς, μόλις ήρθε στο Βόλο, να πραγματοποιηθούν εργομετρικά στους ποδοσφαιριστές, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Αμέσως μετά,  υποστήριξε πως κανένας ποδοσφαιριστής, με την έλευσή του στην ομάδα, δεν είχε εκφράσει παράπονο σ’ αυτόν για οικονομικές οφειλές.

Στη συνέχεια, μίλησε αγωνιστικά, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά του αρχηγού της Νίκης Βόλου, Λόρι Κέρι, για τον οποίο είπε πως δε θα έπρεπε να είναι αρχηγός της ομάδας, όχι για ποδοσφαιρικούς λόγους, αλλά εξαιτίας του χαρακτήρα του.

Αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που συνέβη στο παιχνίδι με τα Μετέωρα, εκτός έδρας, στο οποίο ο τεχνικός της Νίκης τον αντικατέστησε, με τον Κέρι να φεύγει για τα αποδυτήρια, τρέχοντας και βρίζοντας, ενώ όταν συναντήθηκαν οι δύο άνδρες, μετά το τέλος του αγώνα, ο Κέρι είπε στον Ντόστανιτς “εμένα δε θα με βγάζεις αλλαγή, εγώ κάνω κουμάντο, τα λέμε τον Ιανουάριο”.

Ο Ντόστανιτς, παράλληλα, υποστήριζε στο σημείωμά του (σύμφωνα πάντα με τον κ. Σκύφτα) πως αρχηγός κάποιος γεννιέται και δε γίνεται, τονίζοντας πως έβλεπε στον Κέρι ότι δεν μπορεί να σηκώσει το περιβραχιόνιο, ενώ παράλληλα ανέφερε πως στα αποδυτήρια υπήρχαν πράγματι δύο στρατόπεδα, ο Κέρι κι απέναντί του όλη η υπόλοιπη ομάδα. Τέλος, μίλησε για τα μεταγραφικά, ανέφερε πως η ομάδα δεν ενισχύθηκε τον Ιανουάριο όσο θα έπρεπε, δεν ήταν δική του επιθυμία να φύγει ο Τζιώρας και ότι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, εκτός των Δεμηρτζόγλου και Τσιώλη, ζήτησε τους Βέρτζο και Μάντζιο, υποστηρίζοντας πως οι Μαντζίρης και Τσουλχάι δεν ήταν αποκλειστικά δικές του επιλογές, παρά το γεγονός ότι βοήθησαν.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Μιχάλης συνέχισε την ανάλυση του οικονομικού του απολογισμού, με τον Βασίλη Βενέτη διατυπώνει ένσταση, σχετικά με τη διαδικασία. Με τον ερχομό του στο βήμα, ο κ. Βενέτης παρουσίασε μία καρτέλα με προσωπικά του έξοδα, κατά τη φετινή αγωνιστική σεζόν, ύψους 45.000 ευρώ περίπου κι αναρωτήθηκε για ποιον λόγο δεν έχουν συμπεριληφθεί κι αυτά στην καρτέλα των συνολικών εσόδων. Ύστερα από αλλεπάλληλους λεκτικούς διαπληκτισμούς, σε ρόλο ειρηνοποιού και αγγελιοφόρου καλών ειδήσεων, ο Στέργιος Φάτσης πήρε τον λόγο.

Η παρουσία υποψήφιου επενδυτή

Αφού τόνισε πως κανένας δεν αμφισβητεί πως όλες οι θιγόμενες πλευρές έχουν συμβάλει οικονομικά στη Νίκη, ανέφερε πως οι εκλογές του Ερασιτέχνη της Νίκης θα πραγματοποιηθούν στις 29 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο, και κοινοποίησε στους παρευρισκομένους ένα μέιλ που ήρθε, πριν λίγες ώρες, στα Γραφεία του Ερασιτέχνη, από μία αγγλική εταιρεία, με όνομα S.V.L.K., η οποία επιθυμεί να διερευνήσει το ενδεχόμενο της εξαγοράς των μετοχών της νέας, υπό σύσταση, ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Μοναδικός μέτοχος και διευθυντής αυτής της εταιρείας είναι ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, γιος του Νίκου Παπακωνσταντίνου, περσινού προέδρου της Δ.Ε. ποδοσφαίρου των κυανολεύκων και ξάδερφος του Βασίλη Βενέτη. Ο “ισχυρός άνδρας” της συγκεκριμένης εταιρείας παρακολούθησε από κοντά τη συνέλευση και κλήθηκε από τον Στέργιο Φάτση να έρθει στο βήμα, προκειμένου να συστηθεί στους παρευρισκομένους, οι οποίοι είχαν μείνει έκπληκτοι από το νέο.

Η τοποθέτηση του Αλέξη Παπακωνσταντίνου

Τα λόγια του κ. Παπακωνσταντίνου ήταν τα εξής: “Για όσους δε με ξέρετε, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην Αγγλία, είμαι ξάδερφος του κ. Βενέτη, όπως γνωρίζετε, κι αυτό που σας είπε, πριν λίγο, ο κ. Φάτσης, ισχύει.

Ενδιαφερόμαστε για την ΠΑΕ Νίκη Βόλου, αλλά θέλω να τονίσω ότι είναι πολύ πρώιμη αυτή η συζήτηση, εγώ προσωπικά δεν είχα κάποιον σκοπό να την κάνουμε τώρα. Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που δεν έχουμε κάτι να κερδίσουμε, είμαστε όλοι Νικιώτες, δε θέλουμε ούτε την προβολή, μας πονάει αυτός ο σύλλογος, έχει περάσει πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια, έχει ακούσει πολλά από διάφορες διοικήσεις. Έχουμε τη συνέπεια, τις γνώσεις και θέλω να τονίσω πως όποιος νομίζει ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι επένδυση και θα κερδίσει, σας διαβεβαιώνω ότι θα πέσει πολύ έξω. Θέλει πολλή προσπάθεια, πολλές δομές και στην καλύτερη θα έχει μία αυτοδυναμία η ομάδα, να βγάλεις λεφτά από το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι απίθανο.

Αυτά που είδα σε αυτήν τη συνέλευση με απογοητεύουν πάρα πολύ, γιατί αυτός ο σύλλογος ανήκει σε όλους εσάς, εσάς αντιπροσωπεύει. Εμείς είμαστε απλώς περαστικοί, μας πονάει βέβαια η ομάδα, θα βάλουμε τον χρόνο μας, ό,τι γνώσεις έχουμε, αλλά η σωστή διοίκηση θέλει και ομαδικότητα, δεν μπορεί ο ένας να είναι ενάντιος στον άλλον, από αυτό θα βγούμε πολύ χαμένοι, ειδικά αν πάμε σε άλλες κατηγορίες.

Αν συνεχίσουμε έτσι, τελείωσε το έργο, νομίζω το καταλαβαίνετε κι εσείς. Το σχέδιο είναι πολύ πρώιμο ακόμα, θα μιλήσουμε όταν είμαστε έτοιμοι. Είναι πολύ ρευστή η κατάσταση, αλλάζουν τα πάντα, δεν έχω κάτι πιο συγκεκριμένο να σας πω. Καλό σας βράδυ και θα τα πούμε”.

Ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, με τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου να αφήνει το βήμα και να παρακολουθεί τη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης, δίπλα στον Βασίλη Βενέτη, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από μερικά λεπτά.

Τα υπόλοιπα τμήματα

Αρχικά στο βήμα είχε ανέβει πρώτος ο έφορος του τμήματος υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, Ηρακλής Κοσκινάς, ο οποίος παρουσίασε μία θετική ετήσια οικονομική έκθεση, με 7.100 ευρώ έσοδα και 6.692 έξοδα.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Πέτρος Παρασκευόπουλος, γενικός γραμματέας του συλλόγου κι έφορος του τμήματος της ρυθμικής γυμναστικής και της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Για το πρώτο τμήμα, παρουσίασε αρνητικό οικονομικό απολογισμό (13.873 έσοδα-14.328 έξοδα), ενώ για το δεύτερο δεν υπήρξε κέρδος ή ζημία (3.040 ευρώ έσοδα κι έξοδα).

Σειρά είχε το βόλεϊ κι ο έφορος του τμήματος, Στέλιος Κολόζος, ο οποίος αναφέρθηκε σε ζημία περίπου 800 ευρώ στον οικονομικό του απολογισμό, υποστηρίζοντας πως αυτό το υπόλοιπο θα καλυφθεί εσωτερικά από τους ιθύνοντες. Αγωνιστικά, τόνισε τη μεγάλη επιτυχία της γυναικείας ομάδας να παραμείνει στη Β’ Εθνική, ενώ ανέφερε πως δεν έχει ζητήσει αυτός κι οι συνεργάτες του ποτέ την οικονομική βοήθεια του Ερασιτέχνη. Για την ποδηλασία, ο Σπύρος Μορφόπουλος, παρουσίασε θετικό οικονομικό απολογισμό (1.386 ευρώ έσοδα-1.319 ευρώ έξοδα).

Ο αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Άκης Σουγγάρης, έκανε τον οικονομικό κι αγωνιστικό απολογισμό της ποδοσφαιρικής ακαδημίας του συλλόγου, αλλά και του Αθλητικού Κολλεγίου Νίκης. Οικονομικά, ο απολογισμός ήταν ισοσκελισμένος (18.930 ευρώ έσοδα κι έξοδα), ενώ ανακοίνωσε κι αυτός, μετά τον Πέτρο Παρασκευόπουλο, ότι δε θα είναι παρών στην επόμενη μέρα της Ερασιτεχνικής Νίκης.

Ακολούθησε ο Νίκος Βενέτης, έφορος του τμήματος κολύμβησης της Νίκης, που μίλησε για 4.567 ευρώ έσοδα και τα ίδια έξοδα, ενώ στην ολιγόλεπτη ομιλία του χαρακτήρισε το τμήμα που είναι επικεφαλής “πολύπαθο”, καθώς είχε να αντιμετωπίσει τις μεγάλες χρεώσεις του Δήμου Βόλου και τις συνεχόμενες βλάβες στις πισίνες του κολυμβητηρίου “Βασίλης Πολύμερος”. Παρόλ’ αυτά, το τμήμα κατάφερε να βγάλει αθλητές πανελληνιονίκες που εκπροσώπησαν τη Νίκη σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως ο Γιάννης Κοντοβάς κι η Ευτυχία Ιωαννίδου.

Για το τμήμα στίβου, ο Δημήτρης Μπατζιανός, έφορος του τμήματος, παρουσίασε θετικό οικονομικό απολογισμό, με υπόλοιπο-απόθεμα 1.991 ευρώ (38.679 έσοδα-36.688 έξοδα).

Για το ανδρικό μπάσκετ, τον λόγο αρχικά πήρε το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, Δημήτρης Τσιόλκας, ο οποίος παρουσίασε αρνητικό οικονομικό απολογισμό, με 1.000 ευρώ ζημιά, η οποία θα καλυφθεί από τους ιθύνοντες του τμήματος. Στη συνέχεια, τον αγωνιστικό απολογισμό της χρονιάς ανέλαβε να κάνει ο επικεφαλής του τμήματος του ανδρικού μπάσκετ, Μπάμπης Τουτουντζόγλου, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος για τη λειτουργία της ομάδας, στο οικονομικό κομμάτι.

Όσον αφορά το γυναικείο μπάσκετ, ο Στέργιος Φάτσης πήρε τον λόγο κι ευχαρίστησε τον “αφανή ήρωα” του τμήματος, τον Ανδρέα Τσάγγαρη, ο οποίος βοηθά οικονομικά το τμήμα, με συμπαραστάτες του τον Αλέκο Μιχόπουλο και τον προπονητή, Νίκο Γαλανάκη. Θετικός ήταν ο οικονομικός απολογισμός (9.181 ευρώ έσοδα-9.039 ευρώ έξοδα). Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη παρουσίασε και τον οικονομικό απολογισμό της Γραμματείας του Συλλόγου, ο οποίος ήταν ισοσκελισμένος (16.230 ευρώ έσοδα και έξοδα). Όλοι οι απολογισμοί εγκρίθηκαν από τη Γενική Συνέλευση.

Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά για τα έργα στο Π. Μαγουλάς, και από τον κ. Φάτση και από τον κ. Βενέτη, με τον τελευταίο να γνωστοποιεί στο σώμα πως θα ξεκινήσουν σε ενάμιση μήνα.

Αναφορά και στη μεταγραφή Λημνιού

Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί πως έγινε κουβέντα για την περιβόητη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Λημνιού από τον Ατρόμητο στον ΠΑΟΚ και τα χρήματα που δικαιούται ο σύλλογος από αυτήν, με τον κ. Καραγιάννη, ο οποίος είναι και νομικός συνεργάτης του συλλόγου, να διαβεβαιώνει τους πάντες πως η Νίκη έχει κινήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της να διεκδικήσει ένα χρηματικό ποσό, το οποίο βέβαια παραμένει απροσδιόριστο, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει κοινοποιήσει επίσημα το πόσο κόστισε η μετακίνηση του Λημνιού από το Περιστέρι στη συμπρωτεύουσα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.