Ένταση για το τμήμα πόλο στη Γενική Συνέλευση της Νίκης Βόλου

Οι κ.κ. Φάτσης και Θεοχάρης στη Γ.Σ. της Δευτέρας
Εγκρίθηκαν οι απολογισμοί όλων των τμημάτων της Ερασιτεχνικής

Ένταση επικράτησε στη Γ.Σ. της Νίκης Βόλου στην αίθουσα Τύπου του Πανθεσσαλικού με αφορμή τον οικονομικό απολογισμό του τμήματος πόλο, πρόεδρος της οποίας ήταν ο Γιώργος Θεοχάρης.

Ο Στέργιος Φάτσης έκανε τον απολογισμό των τμημάτων, μιλώντας πολύ θετικά για όλα τα τμήματα και τη δυναμική τους, όπως και για τη διαρκή άνοδο κάποιων, που αναμένεται ν’ αυξήσουν τον αριθμό των παιδιών, και τις μεγάλες επιτυχίες άλλων, ενώ «το μοναδικό τμήμα που μας απασχόλησε από τα δέκα που έχουμε το καλοκαίρι ήταν το πόλο», όπως είπε και συνέχισε: «Το πόλο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο είχαμε, και επειδή αυτό θα πήγαινε ενάντια την εξυγίανση που προσπαθήσαμε να κάνουμε, γιατί δε θα επιτρέψουμε όσο είμαστε διοίκηση να χρεώσει ένα τμήμα την Ερασιτεχνική, πήραμε μία σκληρή απόφαση και ήρθαμε σε σύγκρουση με πολύ κόσμο, στεναχωρώντας παιδιά και προπονητές. Από κει και πέρα εμείς κοιτάξαμε το καλό του συλλόγου. Ξεκινάει ένα τμήμα από την αρχή και θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου, όπως και τόσα και τόσα τμήματα, που πέρασαν αντίστοιχες κρίσεις να βρει τον δρόμο του».

Ακόμη, τόνισε ότι η Ερασιτεχνική αποφάσισε να ενεργοποιήσει και πάλι το τμήμα ποδηλασίας (είχε διαγραφεί από την ομοσπονδία το 2009), γιατί θεωρούν ότι θα έχει μεγάλη απήχηση και αναμένεται η τυπική έγκριση από την Ομοσπονδία, στην οποία έχουν σταλεί τα δελτία δώδεκα αθλητών.

Η μοναδική παρατήρηση ήταν ότι τα στοιχεία για το τμήμα υδατοσφαίρισης αφορούν την περίοδο 1/1/018 έως 30/6/2018, καθώς από 1/2/2017 έως 31/12/2017, σύμφωνα και με τη δήλωση του αρμόδιου εφόρου, δεν έχουν παραδοθεί οικονομικά στοιχεία από τους τότε εφόρους του τμήματος.

Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε ο κ. Πέτρος Μπλάνας, πρώην έφορος του τμήματος πόλο και πρώην ταμίας της Ερασιτεχνικής:

«Συναντήθηκα δυο φορές με τον ταμία και του είπα ότι έχω όλα τα στοιχεία μαζί μου, αλλά πρέπει να βγει κάποια επιτροπή, για να τα παραδώσω. Αν θέλετε να με διαγράψετε, διαγράψτε με. Η ψυχή μου είναι στη Νίκη. Μη μου πείτε ότι δεν ευθύνεστε, πρόεδρε κι εσείς για το πόλο. Δε θέλατε το πόλο από την αρχή. Όλους τους ανθρώπους που έβαζαν χρήματα στο πόλο τους διώξατε», ήταν η απάντηση του, προς τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής.

«Δε σας διέγραψε κανένας. Εσείς στο ραδιόφωνο είπατε ότι παραιτείστε. Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα και θα τα βρούμε στα δικαστήρια με τον γιο σας, που μας πήγε στην Επιθεώρηση Εργασίας. Τα χρέη που έχουμε πληρώσει ως διοίκηση είναι όλα δικά σας. Το πρόστιμο που έχουμε πληρώσει από το ΙΚΑ είναι από τη δική σας διοίκηση, που ήσασταν ταμίας. Η οικογένειά σου πήρε λεφτά από τη Νίκη, εμένα δεν πήρε τίποτα», αντέδρασε ο Στέργιος Φάτσης, ενώ στη συνέχεια υπήρξε ένταση με την αποχώρηση του κ. Μπλάνα, ο οποίος κλαίγοντας φώναξε «Διώξατε όλα τα παιδιά. Την αγαπώ τη Νίκη». Πάντως, ο κ. Μπλάνας επέστρεψε πιο ήρεμος μετά από λίγη ώρα.

Για το πόλο μίλησε και η Φωτεινή Κοκκινάκη, που χαρακτήρισε πληγή το τμήμα, που με κάποιο τρόπο πρέπει να κλείσει. Ανέφερε επίσης ότι ο ανιψιός της επέλεξε να πάει σε μία άλλη ομάδα του Βόλου, για να μπορέσει να βρίσκεται σε ένα αγωνιστικό τμήμα.

 «Πληρωμένο μέχρι τις 30/6/2020 το Πανθεσσαλικό από τη Νίκη»

Ακολούθως, έγινε ο αγωνιστικός και οικονομικός απολογισμός κάθε τμήματος από εφόρους ή διοικητικά στελέχη.  Όταν έγινε ο απολογισμός για το τμήμα ποδοσφαίρου, ενδιαφέρον είχε η πληροφορία του Στέργιου Φάτση ότι μέχρι τις 30/6/2020 είναι πληρωμένο το Πανθεσσαλικό από τη Νίκη. «Άρα μας χρωστάνε και δεν τους χρωστάμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φάτσης, ο οποίος ανέφερε με βάση τα συνολικά στοιχεία: «Οφειλές δεν υπάρχουν και ο σύλλογος είναι ενήμερος. Η Νίκη γιγαντώνεται και έχει αλλάξει τελείως αυτό που λέμε ερασιτεχνικός αθλητισμός. Θέλει πολλή προσοχή. Τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά. Θέλουμε να κάνουμε τον σύλλογο ελκυστικό, για να μη φοβηθεί κάποιος που θέλει να ασχοληθεί. Αποδεχόμαστε την κριτική και τις κόντρες, αλλά θα παραδώσουμε έναν υγιή σύλλογο. Να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά του Δ.Σ. και τους εφόρους. Έχω δέκα χρόνια που ασχολούμαι και αυτό είναι το μοναδικό Δ.Σ. που δεν έχει σωρεία παραιτήσεων. Δυστυχώς δεν έχουν όλοι γερά στομάχια  Εμείς αντέχουμε τις πιέσεις και τους διοικητικούς κραδασμούς. Έχουμε βάλει στόχους και θα τους πετύχουμε».

Εγκρίθηκαν οι απολογισμοί

Στη συνέχεια εγκρίθηκαν όλοι οι απολογισμοί έως τον Οκτώβριο του 2018, ενώ είχε ήδη παρουσιαστεί σε προτζέκτορα ο πίνακας απολογισμού οικονομικής διαχείρισης, που περιλαμβάνει την καταγραφή εσόδων και εξόδων κάθε τμήματος, ο οποίος συντάχθηκε με ευθύνη του κάθε εφόρου. Αναλυτικά:

«Οι συνελεύσεις της Νίκης πρέπει να έχουν πολύ περισσότερο κόσμο»

Ο Στέργιος Φάτσης δεν παρέλειψε να σχολιάσει στη Γ.Σ. και τη μικρή προσέλευση του κόσμου: «Θεωρώ ότι οι συνελεύσεις της Νίκης πρέπει να έχουν πολύ περισσότερο κόσμο. Αν υπάρχει ερασιτεχνικός σύλλογος, που να έχει δώσει 40.000 ευρώ σε δημόσιο και τμήματα, ας έρθουν να μου το πουν. Το 80% των διοικητικών στελεχών μου έχουν πει ότι δε θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές του επόμενου Ιουνίου».

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.