Εντατική δουλειά για το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού Βόλου (νέες φωτογραφίες)

Οι εργασίες στο προπονητικό κέντρου του Ολυμπιακού Βόλου στον Άγιο Γεώργιο έχουν ήδη ξεκινήσει και από χθες τοποθετείται ο χλοοτάπητας από την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, το οποίο πρέπει βέβαια να παραδοθεί εγκαίρως και σωστά για να μπορεί η ομάδα των «ερυθρόλευκων» να χρησιμοποιήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται τον αγωνιστικό χώρο για προπονήσεις.

Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, το έδαφος έπρεπε να στρωθεί κατάλληλα και γι’ αυτό χρησιμοποιήθηκε και ειδικός εξοπλισμός laser προκειμένου να μην υπάρχουν διακυμάνσεις στην κλίση, και από εκεί και πέρα έφτασε σε ρολά ο χλοοτάπητας προκειμένου ν’ αρχίσει η τοποθέτησή του.

Γενικότερα πάντως πρόκειται για ένα έργο που χρειάζεται προσεκτικές κινήσεις, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι όλα παίζουν ρόλο, ειδικά η άρδευση αλλά και οι θερμοκρασίες της εποχής, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στη συνέχεια. Μετά την τοποθέτηση πάντως χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και ο χλοοτάπητας να επιβιώσει σε όλες τις συνθήκες. Άλλωστε δεν είναι ένα απλό γρασίδι στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά ειδικό για αθλητικές εγκαταστάσεις!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι ΠΑΕ στα προπονητικά κέντρα αλλά και στα γήπεδα έχουν ειδικό προσωπικό για τη συντήρηση του χλοοτάπητα, καθώς δεν αρκεί ένα απλό πότισμα ή ένα απλό κούρεμα του γρασιδιού.

Δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το «Magnesiasports»:

Σε ρολά μεταφέρθηκε ο έτοιμος χλοοτάπητας στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού Βόλου
Το έδαφος διαμορφώθηκε κατάλληλα για να μην υπάρχει σε κανένα σημείο κλίση…
…Με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού laser
Όλα έτοιμα για να αρχίσει ήδη από χθες η τοποθέτηση του πρασίνου

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.