Εντυπωσιακό και φέτος το Rally Olympos, που επισκέφθηκε τη Μαγνησία (photos)

Με τον καλύτερο τρόπο εξελίχθηκε το περίφημο και εντυπωσιακό 7ο Ιστορικό Ράλλυ  Ολύμπου 2018 (The Historic Rally of Olympian Gods), που πραγματοποιήθηκε φέτος  στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2018 στη Θεσσαλία, με τη συμμετοχή δεκάδων αυτοκινήτων-αντίκα. 70 συγκεκριμένα, ηλικίας πολλών δεκαετιών.

Το περίφημο αυτό Ράλλυ διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την πανίσχυρη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το πολυβραβευμένο Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”-Ελασσόνα, που το θεσμοθέτησε το έτος 2011, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Π.Ε. Λάρισας και της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων οι μεγάλοι Συνδιοργανωτές

Το σημαντικό αυτό γεγονός, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των Λεσχών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υποστηρίζεται σταθερά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και  τον Δήμο Λαρισαίων, από τον οποίο γίνονται πάντα οι εκκινήσεις από το έτος 2012 και είναι το στρατηγικό κέντρο των διοργανωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο, σε όλον τον κόσμο, Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods), είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει ρεκόρ συμμετοχών, αφού χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση, τις έντονες συγκινήσεις, τα πανέμορφα τοπία  και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

Οι εκκινήσεις  του Ράλλυ Ολύμπου 2018

Φέτος το Ιστορικό  Ράλλυ Ολύμπου επισκέφθηκε τους Νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, ενώ οι εκκινήσεις έγιναν με την παρουσία χιλιάδων φίλων των κλασσικών αυτοκινήτων από τη Λάρισα από τους εκπροσώπους  της Περιφέρειας Θεσσσαλίας (τον πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρη Παπαπαχαραλάμπους) και του Δήμου Λαρισαίων (πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάχο Δημήτρη), ενώ στον Βόλο από τον κ. Καλτσογιάννη Γεώργιο –Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τερματισμός και απονομές μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Ο τερματισμός του πολύ σκληρού αυτού Ράλλυ Ολύμπου, με υψηλές δόσεις αδρεναλίνης, που ξεσηκώνει κάθε χρόνο πληρώματα από την Ελλάδα και Ευρώπη,  έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 7 Οκτωβρίου 2018 με φόντο το  Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, όπου με την παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Πινακάς Βασίλης), του Δήμου Λαρισαίων (του αναπληρωτή Δημάρχου και Αντιδήμαρχου κ. Σούλτη Γεώργιου) και εκπροσώπων πολλών Λεσχών, έγιναν οι απονομές των κυπέλλων και των βραβείων στους μεγάλους νικητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τις απονομές προηγήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη στο περίφημο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας  (του οποίου οι εργασίες ανάδειξης συνεχίζονται) και ξενάγηση από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, Αρχαιολόγο κ. Σταυρούλα Σδρόλια, την οποία η Διοργάνωση θερμά ευχαριστεί.

 

Ευχαριστίες των Διοργανωτών

Οι πρόεδροι των διοργανωτών και συγκεκριμένα ο κ. Γ. Τσάλιος-ΛΕΚΑΜ, ο κ. Κώστας Σκριάπας -Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , ο κ. Νίκος Γκανάκης -ΣΚΑΛ και ο κ. Τέλης Δουλόπουλος -ΛΕΚΟΒ, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες για την ειλικρινή στήριξη του μεγάλου αυτού γεγονότος του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (Π.Ε. Λάρισας και Π.Ε. Μαγνησίας) και στον Δήμο Λαρισαίων, που για μια ακόμα φορά δήλωσαν παρών σε ένα γεγονός, που διαφημίζει  όχι μόνο τη Θεσσαλία, αλλά και την Ελλάδα, ως έναν απόλυτο προορισμό για όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Πληροφορίες: www.perrevia.net.gr,  www.lekam.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.