ΕΟΕ: «Όχι στο ξεσπίτωμα ερασιτεχνικών αθλημάτων χωρίς εναλλακτικές»

Επιφυλάξεις για τη συμφωνία παραχώρησης στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΟΑΚΑ εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η ΕΟΕ τονίζει ότι κατά πάγια θέση είναι υπέρ της εκμετάλλευσης αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς όμως να πλήττονται τα ερασιτεχνικά αθλήματα.

Mάλιστα, η Επιτροπή αναφέρεται ιδιαίτερα στην ξιφασκία, που χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ για προπονήσεις και αγώνες, και ζητά να εξαιρεθούν από τη συμφωνία παραχώρησης τα προπονητήρια της ξιφασκίας ή σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρήση τους, έως ότου βρεθεί και λειτουργήσει άλλος χώρος για τους οπλομάχους. «Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν μπορεί να συναινέσει στο «ξεσπίτωμα» ερασιτεχνικών αθλημάτων από τις προπονητικές τους εγκαταστάσεις χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις» καταλήγει η ΕΟΕ.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρει τα εξής: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώθηκε από δημοσιεύματα ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για 49 χρόνια.

»Πάγια θέση της ΕΟΕ είναι ότι συμφωνεί με την εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων προκειμένου να συντηρούνται καλύτερα και να παραμένουν λειτουργικές, αρκεί να μην πλήττονται τα ερασιτεχνικά αθλήματα.

»Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνεί με την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου του ΟΑΚΑ, χωρίς ωστόσο να χαθούν οι χώροι προπόνησης και αγώνων για τα υπόλοιπα αθλήματα, ειδικά για την ξιφασκία, που έχει φέρει πολλές διακρίσεις στη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

»Ζητάμε λοιπόν να εξαιρεθούν από τη συμφωνία για το ΟΑΚΑ τα προπονητήρια της ξιφασκίας και να παραμείνουν στο άθλημα. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε το άθλημα να φύγει από το ΟΑΚΑ, μόνο όταν βρεθεί άλλος χώρος που να είναι απολύτως έτοιμος να λειτουργήσει και να υποδεχθεί τους αθλητές και τις αθλήτριες της ξιφασκίας. Το ίδιο βέβαια ισχύει για τις Εθνικές ομάδες καλαθοσφαίρισης όλων των κατηγοριών.

»Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν μπορεί να συναινέσει στο «ξεσπίτωμα» ερασιτεχνικών αθλημάτων από τις προπονητικές τους εγκαταστάσεις χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.