ΕΟΚ: Εκλογές στις 12 Σεπτεμβρίου και χωρίς πρωταθλήματα φέτος

Οι ανακοινώσεις της προσωρινής διοίκησης

Το σίριαλ με τις εκλογές της ΕΟΚ συνεχίζεται, καθώς με ομόφωνη απόφαση του, κατά την σημερινή συνεδρίαση, το προσωρινό ΔΣ της ΕΟΚ προκήρυξε Γενική Συνέλευση και Εκλογές για την 12η Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00, στο ΟΑΚΑ!

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση επιβολής περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού τα παραπάνω θα διεξαχθούν με έτερη νόμιμη διαδικασία, που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προφανώς ακόμη και για ηλεκτρονική διαδικασία!

Την ίδια στιγμή, η ΕΟΚ επιβεβαίωσε το αναμενόμενο, ότι τα πρωταθλήματα μπάσκετ Β’-Γ’ Εθνικής Ανδρών και A2 Γυναικών δεν συνεχίζονται και θεωρούνται πλέον ως μη γενόμενα για φέτος. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει ότι τα Πρωταθλήματα Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών δεν θα συνεχιστούν και θεωρούνται ως μη γενόμενα για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Τα σωματεία που είχαν δικαίωμα στην Β’ και Γ’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών την αγωνιστική περίοδο 2020-21 έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις αντίστοιχες κατηγορίες την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Η ρύθμιση αυτή δεν ισχύει για τα σωματεία που δεν συμμετείχαν στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών και στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών την αγωνιστική περίοδο 2020-21, καθότι τα εν λόγω πρωταθλήματα διεξήχθησαν».

Στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα όπως είναι γνωστό υπήρχαν και συμμετοχές από τη Μαγνησία, αφού στη Β’ Εθνική συμμετείχε η Νίκη Βόλου, στη Γ’ Εθνική οι Ολυμπιακός Βόλου και ΓΣ Αλμυρού, ενώ στην Α2 Γυναικών η Νίκη Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.