ΕΟΚ: Έστειλε εξώδικο στον Δημήτρη Καρβέλα που «έσβησε» από καρκίνο, γιατί δεν πήγαινε στο γραφείο

Ο θάνατος του Δημήτρη Καρβέλα σκόρπισε απέραντη θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς ήταν από τους ανθρώπους που συνέδεσαν όσο λίγοι το όνομα του με το άθλημα στην Ελλάδα.

Υπηρέτησε και προσέφερε απ’ όποιο πόστο μπορούσε, αλλά δυστυχώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών, μετά από μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο. Ο Καρβέλας συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με την ΕΟΚ, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην επιτυχία των αναπτυξιακών τμημάτων, ωστόσο την τελευταία πενταετία ο πιο δύσκολος αγώνας που έδινε ήταν εκείνος κόντρα στην επάρατο νόσο.

Η κατάσταση του ήταν ευρέως γνωστή κι άπαντες γνώριζαν τη σκληρή μάχη που έδινε καθημερινά. Άλλωστε, κατάφερε να κερδίσει πολλές «μάχες», πριν τελικά χάσει τον άνισο «πόλεμο» με τον καρκίνο.

Κι όμως όλα αυτά δεν απέτρεψαν τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ να του στείλει εξώδικο στις 11 Νοεμβρίου, ήτοι 19 ημέρες πριν τον θάνατο του, αναφέροντας ότι: «δεν είχε προσέλθει στην εργασία του, ως όφειλε».

Το έγγραφο, το οποίο φέρει την υπογραφή του νέου προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, όπως και του Γενικού Γραμματέα, αλλά και του Ταμία της Ομοσπονδίας, τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Παρά το γεγονός πως είχατε υποχρέωση να παρέχετε την εργασία σας, εσείς μέχρι σήμερα, κωφεύετε ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών σας».

Το μνημείο ντροπής υποστηρίζει ότι ο Καρβέλας απουσίαζε αδικαιολόγητα από την εργασία του, με την ΕΟΚ να υποστηρίζει ότι: «Η συμπεριφορά σας συνιστά οικειοθελή αποχώρησή σας από την ομοσπονδία μας», για να προσθέσει ότι: «Η εταιρεία μας επέδειξε την μέγιστη υπομονή έναντι της κακόπιστης συμπεριφορά σας», ενώ διαμαρτυρήθηκε έντονα για «παράνομη, αντισυμβατική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά».

Μάλιστα, μέσα σε όλα η Ελληνική Ομοσπονδία του είχε πάρει και το εταιρικό τηλέφωνο, κάτι που φυσικά μοιάζει… πταίσμα μπροστά στο γεγονός ότι θεωρεί αντιεπαγγελματική συμπεριφορά το γεγονός ότι δεν πήγαινε στο… γραφείο καθώς έδινε «μάχη» με τον καρκίνο τα τελευταία πέντε χρόνια. Μόνο το γεγονός ότι ο Καρβέλας διάβασε το εξώδικο από το κρεβάτι του νοσοκομείο «μιλάει» από μόνο του, για την απαράδεκτη κίνηση της ΕΟΚ.