ΕΟΚ και ΕΣΚΑΘ φέρνουν το μπάσκετ κοντά στα παιδιά

Προπόνηση σήμερα στο κλειστό της Νέας Ιωνίας για κοριτσάκια δημοτικών σχολείων

O Bόλος αλλά και η θεσσαλία γενικότερα έχουν παράδοση στη γυναικεία καλαθοσφαίριση, έστω και αν έχει περάσει καιρός από τις τελευταίες και μεγάλες επιτυχίες. Η διάθεσή όμως αυτή η παράδοση να συνεχιστεί είναι δεδομένη, κάτι που φάνηκε και στο κλειστό της Νέας Ιωνίας σήμερα το πρωί.

Η ΕΣΚΑΘ συμμετέχει από εφέτος σε πιλοτικό πρόγραμμα μύησης κοριτσιών στο μπάσκετ, το οποίο εφαρμόζεται ήδη σε συνεργασία με την ΕΟΚ και τη FIBA. Βασική του είναι να υπάρξουν πρωτοβουλίες μέσα στα σχολεία, όπου τα κοριτσάκια τελευταίων τάξεων του Δημοτικού θα μυηθούν στα μυστικά και τη χαρά του μπάσκετ αλλά και γενικότερα της άθλησης και της υγιεινής ζωής. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν σήμερα κορίτσια από το 3ο και το 6ο Νέας Ιωνίας Βόλου, ενώ αύριο Τρίτη οι υπεύθυνοι θα βρεθούν στη Λάρισα με παιδιά από το 13ο ΔΣ της πόλης.

«Η καλύτερη ηλικία για κάτι τέτοιο είναι είτε στο τέλος του Δημοτικού ή στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να πλησιάσουμε πολλά παιδάκια ώστε να έχουν μία πρώτη επαφή με τον Αθλητισμό, έστω και αν δεν μείνουν όλα στο μπάσκετ» τόνισε από τον Βόλο που βρέθηκε σήμερα ο Άρης Ζώης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της FIBA, καθώς και επικεφαλής της επιτροπής διασυλλογικών διοργανώσεων. Μάλιστα, αναφέρθηκε στο ιστορικό της προσπάθειας που ξεκινά, σημειώνοντας: «Μετά από μία ιδέα της ΕΟΚ, είχαμε μία δυνατότητα χρηματοδότησης από τη FIBA και θελήσαμε να πάμε κοντά στα παιδιά αντί να περιμένουμε να έρθουν αυτά σε εμάς. Αθλητισμός σημαίνει διασκέδαση και υγιεινή ζωή, και επειδή εμείς θεωρούμε ότι το μπάσκετ είναι ένα πλήρες άθλημα, αφού είναι και ομαδικό και γυμνάζεται όλο το σώμα, ελπίζουμε ότι πολλά από αυτά τα παιδιά θα μείνουν ως αθλήτριες πλέον».

Πιλοτική εφαρμογή και επέκταση στο μέλλον
Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, αυτή τη στιγμή «τρέχει» πιλοτικά, καθώς τονίζουν ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα προς το παρόν να προσεγγίσουν πολλά σχολεία. Το πρόγραμμα είναι για όλη την Ελλάδα και αυτή τη στιγμή έχουν επιλεγεί έξι περιφέρειες. Προβλέπει και δεύτερη επίσκεψη στα σχολεία που συμμετέχουν ώστε οι αρμόδιοι να ξαναδούν τα παιδιά στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Υπάρχουν βέβαια ιδέες για του χρόνου και από πλευράς ΕΟΚ και από πλευράς ΕΣΚΑΘ, έχοντας αυτήν την πρώτη εμπειρία.
Παρών εξάλλου στην προπόνηση στο κλειστό της Νέας Ιωνίας ήταν και ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Βασίλης Μασλαρινός, τονίζοντας τα εξής: «Το πρόγραμμα μας δίνει τη δυνατότητα να μυήσουμε μικρά κορίτσια στο άθλημα του μπάσκετ. Τα κορίτσια αθλούνται και διασκεδάζουν και ελπίζουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα. Οι επιτυχίες και της Εθνικής Γυναικών και της Κωφών Γυναικών φέρνουν περισσότερο κόσμο κοντά και είναι στο χέρι μας να το εκμεταλλευτούμε αυτό».

Παρούσα φυσικά στην όλη προσπάθεια και η κα Ευγενία Φραγκούλη, ως μέλος του ΔΣ της ΕΣΚΑΘ. «Δεν έχει ξαναγίνει ένα τέτοιο πρόγραμμα και είναι μία υπέροχη και πολύ οργανωμένη προσπάθεια από την Ομοσπονδία, με τη στήριξη του Άρη Ζώη. Έτσι, μπορούμε να κάνουμε πολλά και όμορφα πράγματα για να φέρουμε τα παιδιά κοντά στον Αθλητισμό».

Για μία σημαντική πρωτοβουλία έκανε λόγο και ο δημοτικός σύμβουλος και προπονητής μπάσκετ, Γιώργος Βλιώρας, υπογραμμίζοντας ότι σε τέτοιου είδους προσπάθειες, η στήριξη του Δήμου Βόλου είναι δεδομένη και είναι στρατηγική επιλογή η στήριξη της δράσης του Αθλητισμού από το υψηλότερο επίπεδο έως αυτό των ακαδημιών. «Αυτό θα συνεχίζουμε να πράττουμε και στο μέλλον συνεχώς» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Τέλος, με την ιδιότητα της προπονήτριας των κλιμακίων της ΕΣΚΑΘ, η Ελένη Παπαθανασίου σημείωσε: «Πρώτη φορά βλέπουμε σε επίπεδο Μαγνησίας τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το γυναικείο μπάσκετ. Ήδη συγκροτούνται κλιμάκια κορασίδων και παγκορασίδων και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς με προπονητές τη Γιάννα Ράμμου, τον Κώστα Ναούμ, την Τάνια Χαλιβέρα, την Μαρία Κυριτσάκα και την υποφαινόμενη. Θα δίνουν αγώνες μεταξύ τους τα παιδιά ώστε να έχουν ένα ακόμη κίνητρο να ασχοληθούν με το γυναικείο μπάσκετ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.