ΕΟΚ: «Θέμα της Πολιτείας η επανέναρξη»

Οι τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις ομάδων (κυρίως από την κατηγορία της Α1 Γυναικών),  που ζητούν από την ΕΟΚ να αρχίσει και πάλι η αγωνιστική δράση, προκάλεσαν για μία ακόμη φορά την αντίδραση της Ομοσπονδίας που εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι αρμόδια για τις σχετικές αποφάσεις είναι η Πολιτεία και κανείς άλλος.

Η ΕΟΚ κάνει λόγο για κατευθυνόμενη και συνεχιζόμενη προσπάθεια εμπλοκής της στις αποφάσεις διακοπής αθλητικών διοργανώσεων, πάντα εκπορευόμενη όπως υπογραμμίζει από τις ίδιες πηγές. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι: «Όλες οι αποφάσεις περί διακοπής ή συνέχισης συγκεκριμένων αθλητικών διοργανώσεων είναι τελεσίδικες από την Πολιτεία κατόπιν των εισιηγήσεων των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών.

Η ΕΟΚ ουδέποτε ρωτήθηκε για κάτι, ήταν υποχρεωμένη να υπακούσει και αυτό έπραξε. Το ίδιο θα συνεχίσει και να κάνει όποτε της μεταφερθεί εντολή για κάτι διαφορετικό. Με σαφείς όρους επανέναρξης και ανάληψης ευθυνών από τον κάθε εμπλεκόμενο για την τήρηση των πρωτοκόλλων.

Ο εκπρόσωπος της Πολιτείας αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, πολύ συχνά εκφράζει δημόσια την ελπίδα του για σταδιακή επανέναρξη, τονίζοντας όμως ότι αυτό για την ώρα απαγορεύεται ρητά.

Εμείς αναμένουμε, πάντα με την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει αυτή η δυνατότητα και με απόλυτη ετοιμότητα για άμεση επανέναρξη. Τα λοιπά είναι εκ του πονηρού, δείχνουν προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών ή, πλήρη αδυναμία κατανόησης απλών εννοιών  στην ελληνική γλώσσα».