ΕΟΠ για Βολικάκη: «Κάναμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια στήριξης»

Με ανακοίνωση-επιστολή προς τα σωματεία-μέλη της, αλλά και τις Ενώσεις και τις Τοπικές Επιτροπές, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας απαντά στον θόρυβο και στις αντιδράσεις που προκάλεσε η έγγραφη παρατήρησή της στον Βολιώτη πρωταθλητή Χρήστο Βολικάκη, κάνοντας λόγο για σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπό του, αλλά και για μέγιστη δυνατή προσπάθεια προκειμένου να έχει τη στήριξη που του αξίζει.

Η επιστολή-ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Ξεκινώντας την τοποθέτηση μας αναφορικά με την ένταση που έχει δημιουργηθεί με τον αθλητή μας Χρήστο Βολικάκη θέλουμε να τονίσουμε τα αισθήματα εκτίμησης, θαυμασμού και σεβασμού στο πρόσωπο του αλλά και την ευγνωμοσύνη μας για την αναμφισβήτητη προσφορά του στο άθλημα που τόσα χρόνια υπηρετεί με συνέπεια.

Αποτελεί στυλοβάτη της Ελληνικής Ποδηλασίας και πηγή έμπνευσης για τους νεότερους αθλητές μας. Η αμέριστη στήριξη της Ομοσπονδίας όλα αυτά τα χρόνια της λαμπρής πορείας του υπήρξε αυτονόητη και επιβεβλημένη , στα πλαίσια πάντα των οικονομικών δυνατοτήτων και των συνθηκών που μας επιβάλλει η χώρα που ζούμε.

Όλοι έχουμε βιώσει τον εγκλωβισμό στη συνήθως ζοφερή πραγματικότητα.

Τηρουμένων όμως των αναλογιών, αισθανόμαστε ότι κάναμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να προσφέρουμε στο Χρήστο Βολικάκη τη στήριξη που του αξίζει.

Πιο αναλυτικά:

-Οικονομική στήριξη σε όλη την πορεία του

-Εξασφάλιση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού

-Διάθεση Ομοσπονδιακού προπονητή κατά αποκλειστικότητα

-Μοναδικός Έλληνας αθλητής που σε όλους τους διεθνής αγώνες που συμμετείχε συνοδευόταν από ολόκληρο το προπονητικό και ιατρικό team.

-Δωρεάν διαμονή (2 κατοικίες) στις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά

-Δωρεάν προπονήσεις στο ποδηλατοδρόμιο

-Επαγγελματική αποκατάσταση (Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού) λόγω κατάκτησης Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει για τους τωρινούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

Κοινή παραδοχή αποτελεί η ανάγκη τήρησης των κανόνων, σεβασμού των θεσμών και θέσπιση κριτηρίων τα οποία θα είναι διαφανή προς όλους και αδιάβλητα από όλους μας.

Στόχος μας είναι οι όποιες αλλαγές , βελτιώσεις και διορθώσεις του συστήματος να προκύπτουν μέσα από ένα ειλικρινή, γενναίο και ρεαλιστικό διάλογο στα πλαίσια των θεσμικών μας οργάνων και όχι μέσα από τοποθετήσεις στα social media.

Ας σταθούμε λοιπόν όλοι μας , Ομοσπονδία , Σωματεία , Αθλητές και Προπονητές στην ουσία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.