ΕΟΣ Βόλου: «Φωτεινή ελπίδα μέσα στη δίνη της πανδημίας»

Αθλητές αλπικού σκι του ΕΟΣ Βόλου, παρά την πανδημία , προετοιμάζονται γεμάτοι στόχους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος, κάνοντας λόγο για φωτεινή ελπίδα.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, η αθλήτρια της «πρώτης γραμμής», Μαρία-Ελένη Τσιόβολου του ΕΟΣ Βόλου και μέλος της εθνικής ομάδας χιονοδρομίας, βρίσκεται από τις αρχές Νοεμβρίου στις Γαλλικές Άλπεις, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Cortina στην Ιταλία, και προπονείται σε εντατικούς ρυθμούς με την γαλλική ομάδα Orsatus, η οποία αποτελείται από τους πλέον φιλόδοξους και ταλαντούχους αθλητές όλης της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα έχει αναλάβει το δύσκολο εγχείρημα να σπουδάζει στην Ιατρική σχολή Αθηνών, αποδεικνύοντας ότι ο Αθλητισμός και η Επιστήμη δεν ακολουθούν βίους αντίθετους, αλλά δύνανται να συμπορεύονται. Δηλώνει έτοιμη για τους επερχόμενους αγώνες και πρόθυμη να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να τιμήσει την γαλανόλευκη σημαία καθώς και την πόλη του Βόλου. Ωστόσο, οι στόχοι δεν σταματάνε εκεί για την 20χρονη Μαρία-Ελένη Τσιόβολου.

Πλησιάζοντας στην χρονιά ορόσημο του 2022, η αθλήτρια του ΕΟΣ Βόλου ηγείται της βαθμολογίας που δίνει την πρόκριση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που από το 1976 έχει να εκπροσωπηθεί η πόλη μας σε χειμερινή ολυμπιάδα. Προκειμένου να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την σπουδαία αυτή διοργάνωση, προπονείται και κάνει αγώνες σε μόνιμη βάση στα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης.

Το… νόμισμα έχει δύο όψεις: καλύτερη προετοιμασία αλλά και περισσότερα χρήματα, σε μία εποχή κατά την οποία η πανδημία έχει «αγκαλιάσει» και τον αθλητισμό. Στο δύσκολο έτος 2020-21, η αθλήτρια πραγματοποίησε σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας της στην Αυστρία, την Σουηδία και την Γαλλία.

Ακόμη, η Μαρινίτα Καλτσογιάννη και ο Δημήτρης Ασβεστάς, αθλητές του ΕΟΣ Βόλου και μέλη της Εθνικής Ομάδας Χιονοδρομίας όπως επίσης και η Ευρυδίκη Δημητρώφ συμμετέχουν σε Διεθνή αγώνα στη Βοσνία με μεγάλο ανταγωνισμό. Στόχος των αθλητών μας η πρόκριση τους στο παγκόσμιο ανδρών γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στην Cortina της Ιταλίας και στο παγκόσμιο εφήβων νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί στο Bansko της Βουλγαρίας.

Το Δ.Σ της εύχεται ολόψυχα να επιτύχουν τους στόχους τους και να θέσουν στον παγκόσμιο χάρτη του αλπικού σκι την πόλη του Βόλου που περήφανα αντιπροσωπεύουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.