Επέστρεψε από το Ευρωπαϊκό φεστιβάλ πολεμικών τεχνών ο Βολιώτης Σταύρος Πετμεζάς

Επέστρεψε από το Βέλγιο ο εκπαιδευτής αυτοάμυνας DRCS Πετμεζάς Σταύρος μετά την επιτυχή συμμετοχή του στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ πολεμικών τεχνών (EURO BUDO FESTIVAL) στην πόλη Oostmalle, προάστιο της Αμβέρσας.

Στο διήμερο φεστιβάλ συμμετείχαν 30 δάσκαλοι πολεμικών τεχνών από 20 χώρες και τρεις ηπείρους (Βόρεια  Αμερική, Ευρώπη, Ασία), ενώ το παρακολούθησαν πάνω από 350 μαθητές-αθλητές πολεμικών τεχνών.

Τη χώρα εκπροσώπησαν κατόπιν προσωπικής προσκλήσεως από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών (WORLD KOBUDO FEDERATION) ο κ. Κοσσυβάκης Μιχαήλ (πρόεδρος Π.Ο.Ε.Τ.Α) από την Αθήνα και ο κ. Πετμεζάς Σταύρος από τον Βόλο, οι οποίοι ταυτόχρονα εκπροσώπησαν και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Τεχνών Αυτοάμυνας (Π.Ο.Ε.Τ.Α).

Το DRCS (Directive Reactive Controlling System) ή ΣΑΑΚΕ (Σύστημα Άμεσης Αντίδρασης και Ελέγχου) ήταν το μοναδικό Ελληνικό σύστημα που διδάχθηκε στο πανευρωπαϊκό συνέδριο. Πάνω από 60 άτομα διαφορετικού επιπέδου γνώσεων (αρχάριοι έως και δάσκαλοι 4-5 Dan) συμμετείχαν στα 4 ωριαία τμήματα και εκπαιδεύτηκαν από τον κ. Πετμεζά σε τεχνικές άμυνας αλλά και χρήσης μαχαιριών, ραβδιών και πιστολιών.

Η συμμετοχή αυτή είναι συνέχεια της επιτυχημένης του πορείας της προηγούμενης περιόδου ως εισηγητή σε αριθμό σεμιναρίων, όπως το Παγκόσμιο Συνέδριο Αυτοάμυνας (Αθήνα, Μάϊος 2018), το Πανελλήνιο Συνέδριο και Διαγωνισμό Αυτοάμυνας (Αθήνα, Νοέμβριος 2018) και το International Acropolis Gathering (Αθήνα, Φεβρουάριος 2019).

Το ραντεβού ανανεώθηκε με νέα πρόσκληση του κ. Πετμεζά από την WKF για το Μάϊο του 2020 στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πολεμικών Τεχνών στη Βιέννη, όπου αναμένεται και μεγαλύτερος αριθμός συμμετεχόντων.

Στην επιτυχή συμμετοχή του Βολιώτη εκπαιδευτή συνέβαλε καθοριστικά ο κ. Χορόζογλου Ιωάννης, Διευθυντής Marketing – Manager του G.S TRAVEL, ο οποίος είναι πάντα ουραγός και στηρίζει κάθε προσπάθεια προβολής της χώρας μας και του αθλητισμού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Το σύστημα αυτοάμυνας DRCS διδάσκεται στην έδρα του Α.Σ «ΩΡΙΩΝΑ ΒΟΛΟΥ», Ρήγα Φερραίου 116Β.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.