Επιμένει για δύο ομίλους η ΕΠΣΘ, καταθέτουν γραπτές προτάσεις οι ομάδες

Πιο έντονη η αντίδραση του Ρήγα Φεραίου, ζητά ενιαία διοργάνωση

Αρκετή συζήτηση αναπτύχθηκε στη συνάντηση εκπροσώπων ομάδων της ΕΠΣΘ με τη διοίκηση της Ένωσης, που κατέθεσε ήδη την πρόταση περί διεξαγωγής πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ για την αγωνιστική περίοδο 2021-22 σε δύο ομίλους, χωρίς ωστόσο να λαμβάνεται οριστική απόφαση.

Κάποιες ομάδες, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του «Magnesiasports» αντιμετώπισαν θετικά τη συγκεκριμένη πρόταση της ΕΠΣΘ, ενώ κάποιες εμφανίστηκαν ουδέτερες, χωρίς να βρίσκουν ιδιαίτερη διαφορά ανάμεσα σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα ή σε πρωτάθλημα δύο ομίλων. Από την άλλη όμως, τουλάχιστον τέσσερις ομάδες διαφώνησαν ανοιχτά, με τον Ρήγα Φεραίο για παράδειγμα να εκφράζει την αντίθεσή του και μάλιστα δυναμικά στην υλοποίηση του σεναρίου των δύο ομίλων. Φωνές αντίδρασης καταγράφηκαν επίσης και από Αίαντα Σούρπης και Αστέρα Ριζομύλου, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Η ΕΠΣΘ επιμένει βάσει του πλάνου που έχει καταστρώσει ώστε να καλύπτονται όλες οι προεκτάσεις και τα δεδομένα, ότι η διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε δύο ομίλους μοιάζει να είναι… αναγκαίο κακό, από τη στιγμή που στα τέλη της άνοιξης θα πρέπει να δηλωθεί πρωταθλητής στην ΕΠΟ, για να ακολουθήσει διαδικασία μπαράζ μεταξύ διαφορετικών Ενώσεων για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Με δύο ομίλους θα μειωθούν οι αγωνιστικές ημέρες σύμφωνα με τα στελέχη της ΕΠΣΘ, αλλά θα μειωθούν και τα έξοδα μετακίνησης των ομάδων, διαθέτοντας τα εξοικονομούμενα χρήματα για την κάλυψη άλλων αναγκών, όπως είναι η διαιτησία. Έχοντας μάλιστα λιγότερους αγώνες, η ΕΠΣΘ υποστηρίζει ότι θα μειωθούν και τα έξοδα διαιτησίας για τους συλλόγους.

Από την πλευρά τους, οι αντιδρώντες στη χθεσινή συζήτηση υποστήριξαν ότι το πλάνο των δύο ομίλων, που θα διαχωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια, ευνοεί περισσότερο τις ομάδες που εδρεύουν στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, καθώς οι μετακινήσεις τους θα είναι μηδαμινές. Ωστόσο βλέπουν τις ομάδες της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας να έχουν πιο μακρινά ταξίδια και συνεχόμενα, κάτι που θα αυξήσει το κόστος από τη μία και από την άλλη θα δημιουργηθούν συνθήκες ιδιαίτερου ανταγωνισμού, αν συγκεντρωθούν τα δυνατά σύνολα σε έναν όμιλο και στον άλλο η δυναμική των συλλόγων θα είναι πιο περιορισμένη.

Απόφαση δεν ελήφθη πάντως, με την ΕΠΣΘ να ζητά τις προτάσεις των συλλόγων γραπτώς, μέσα στις επόμενες 10 ημέρες… Πάντως ο Ρήγας Φεραίος ήταν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μοναδικός σύλλογος που ήταν ήδη έτοιμος πάνω σ’ αυτό, καταθέτοντας σχετική επιστολή στη διοίκηση…

Τι αναφέρει η διοίκηση του Ρήγα

Στην επιστολή αυτή λοιπόν, η διοίκηση του Ρήγα  Φεραίου στέκεται στα παρεπόμενα που εκτιμά ότι θα έρθουν στο προσκήνιο εάν το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ διεξαχθεί σε δύο ομίλους, κάνοντας λόγο για εγχείρημα που επιχειρήθηκε στο παρελθόν αλλά δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά:

«Η διοίκηση του ΑΣΒ Ρήγας Φεραίος εκφράζει την βούληση της για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΘ με έναν όμιλο των 17 ομάδων.  Ένα πρωτάθλημα:

  1. Που θα είναι ανταγωνιστικό, με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες της ισονομίας και του fair play.
  2. Που δεν θα είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των προπονητών ή  των  παραγόντων.
  3. Που δεν θα έχει την μορφή τουρνουά μεταξύ συνοικιακών ομάδων του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις που χρειάζεται να διανύσουν οι ομάδες στο Ν. Μαγνησίας  είναι  πολύ  μικρές.  Η  μεγαλύτερη  είναι  περίπου στα  σαράντα χιλιόμετρα (χρονικά  κοντά στα σαράντα  λεπτά).
  4. Αντάξιο της ιστορίας της ΕΠΣΘ, όπου θα αναμετρηθούν μεταξύ τουςκαι οι 17 ομάδες που ανήκουν στην Α ‘ κατηγορία, με γνώμονα την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

Τέλος, ακόμα και στην περίπτωση, όπως ακούγεται, που η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απαιτήσει να έχουν ανακηρυχθεί οι πρωταθλητές των Ενώσεων έως στις 30 Απριλίου 2022, προκειμένου στην συνέχεια να πραγματοποιηθούν οι αγώνες μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα διεκδικήσουν την άνοδο τους στην Γ’ Εθνική, θεωρούμε ότι επαρκεί το χρονοδιάγραμμα να πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα με 34 αγωνιστικές ημέρες, αφού είναι εφικτό να οριστούν 4 εμβόλιμες αγωνιστικές που θα λάβουν χώρα ημέρα Τετάρτη.

Επιπροσθέτως, να  λάβουμε υπ’ όψη ότι  θα  είμαστε  η  2η  ΕΠΣ  στην επικράτεια, μετά  από  την  ΕΠΣ Γρεβενών  που  έχει τρεις ομίλους  με  πέντε  ομάδες, που θα έχει περισσότερους από έναν όμιλο.  Όλα τα πρωταθλήματα Α’ κατηγορίας  των Ενώσεων  διεξάγονται με έναν  όμιλο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.