Επίσημα εποχή Πογέτ στην Εθνική Ελλάδος

Εποχή Πογέτ ανέτειλε σήμερα το μεσημέρι για την Εθνική Ελλάδος, με τον Ουρουγουανό προπονητή να υπογράφει το συμβόλαιο συνεργασίας με την ΕΠΟ μέχρι το καλοκαίρι του 2023 και με προοπτική ανανέωσης μέχρι το Euro 2024.
Ο 54χρονος προπονητής βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα, ενώ την Τετάρτη παρακολούθησε μαζί με τον τεχνικό διευθυντή των Εθνικών ομάδων, Κώστα Κωνσταντινίδη και τον αθλητικό διευθυντή της Εθνικής Ανδρών, Τάκη Φύσσα τον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.
Το συμβόλαιο του πρώην τεχνικού της ΑΕΚ θα είναι σχεδόν αντίστοιχο με αυτό του Τζον Φαν’ τ Σχιπ. Θα λαμβάνει δηλαδή συνολικά μαζί με το επιτελείο του ένα ποσό που αγγίζει τις 600.000 ευρώ ετησίως.
Πέραν της ΑΕΚ, με την οποία σε 28 αγώνες είχε 18 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες, είχε δουλέψει στις αγγλικές Μπράιτον και Σάντερλαντ, την ισπανική Μπέτις, την κινεζική Σανγκάη Σενούα και τη γαλλική Μπορντό.
Ο Πογέτ θα καθοδηγήσει την Εθνική μας ομάδα στο UEFA Nation League, αλλά και τα προκριματικά του Euro τα οποία ξεκινούν τον Μάρτιο 2023 και ολοκληρώνονται τον Νοέμβριο 2023. Οι πρώτες του παραστάσεις από τον ελληνικό πάγκο θα γίνουν σε δύο φιλικά στα τέλη Μαρτίου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι και στο «Steaua Stadium» την Παρασκευή 25 Μαρτίου, ενώ τρεις ημέρες αργότερα θα στην Ποντργκόριτσα εκεί όπου θα φιλοξενηθεί στο «City Stadium» από την εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου.
Αμέσως μετά την επικύρωση της συνεργασίας του κ. Πογέτ με την ΕΠΟ, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας Παναγιώτης Δημητρίου και ο νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών προέβησαν στις εξής δηλώσεις.

Παναγιώτης Δημητρίου
“Εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., καλωσορίζω τον κ. Πογέτ στην Εθνική Ομάδα και του εύχομαι να έχει την επιτυχία που προσδοκούμε από τη συνεργασία μαζί του.
Έχω διαπιστώσει ότι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός έχει πλήρη επίγνωση της επαγγελματικής ευθύνης που αναλαμβάνει και, μετά χαράς μου, καταλαβαίνω ότι υπάρχει και σύγκλιση ως προς τις αγωνιστικές επιδιώξεις που οφείλει να έχει η Εθνική Ομάδα, διότι οι νίκες είναι μονόδρομος για την επιστροφή της στις επιτυχίες.
Πιστεύω ότι, στο πλαίσιο της εξεύρεσης της καλύτερης δυνατής επιλογής, καταλήξαμε σε έναν προπονητή που εγγυάται την εξασφάλιση των ιδανικότερων συνθηκών λειτουργίας της Εθνικής, που διαθέτει εμπειρία και που μπορεί να αντεπεξέλθει στον ρόλο του”.

Γουστάβο Πογέτ
“Έρχομαι ξανά σε μια πανέμορφη χώρα με πλούσια ιστορία και ωραίους ανθρώπους και είμαι πολύ χαρούμενος για την υπογραφή συμβολαίου με την ομοσπονδία και για το γεγονός ότι αναλαμβάνω την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας. Ήδη από τη στιγμή που έφτασε σε μένα η πρόταση, ένοιωσα ιδιαίτερη τιμή. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Ευρώπης και έχει συμμετάσχει σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, στις οποίες θα καταβάλλουμε προσπάθεια να επιστρέψει.
Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τα μέλη της διοίκησης, τον τεχνικό και τον αθλητικό διευθυντή για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, τη θετική διάθεση που έδειξαν στις συζητήσεις που είχαμε και τον τρόπο με τον οποίο με υποδέχθηκαν. Μου έδειξαν ότι έχουν όραμα και στόχους για την Εθνική και θέλω να γίνω μέρος της προσπάθειας για επιτυχία.
Τρέφω μεγάλη εκτίμηση τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και τις ικανότητές τους και από όσα έχω δει έως τώρα, πιστεύω ότι υπάρχει το κατάλληλο υλικό και όλες οι προϋποθέσεις για να τα πάμε καλά στις διοργανώσεις που έρχονται. Ανυπομονώ να συναντήσω τους ποδοσφαιριστές, να γνωριστούμε και να ξεκινήσουμε τη δουλειά μας”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.