Επίσημα στον Ολυμπιακό Β. Σταθούρος και Γκοντόπουλος – Οι δηλώσεις τους

Η Διοικούσα επιτροπή της ανδρικής ομάδας καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού Βόλου ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τους Άγγελο Σταθούρο και Αντώνη Γκοντόπουλο, δύο παίκτες για τους οποίους το Magnesiasports τις προηγούμενες μέρες είχε αναφέρει ότι συμφώνησαν με τους ερυθρόλευκους.

Ο 19χρονος (19/03/2001) Βολιώτης Άγγελος Σταθούρος (1,90 SG, SF) ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της ΑΕΒ Διμηνίου, το 2007, ενώ το 2017 μεταπήδησε στον ΓΣ Βόλου, καταγράφοντας συμμετοχές στην εφηβική και ανδρική ομάδα. Την προηγούμενη σεζόν, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ΓΣ Βόλου, με 181 συμμετοχές και 21 τρίποντα.

Στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε: «Είναι ένα νέο βήμα στην καριέρα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σ’ αυτό το μεγάλο σύλλογο. Θα δουλέψουμε για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο 39χρονος Βολιώτης Αντώνης Γκοντόπουλος (1,86 G) αποκτήθηκε από τον Ερμή Σχηματαρίου, στον οποίο αγωνιζόταν την περσινή σεζόν έχοντας μια πλούσια καριέρα σε ομάδες Εθνικών κατηγοριών και με κύριο χαρακτηριστικό την έφεση στο σκοράρισμα. Ξεκίνησε απ’ τις ακαδημίες της Νίκης Βόλου με αποκορύφωμα την 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων. Επίσης αγωνίστηκε στο αντρικό τμήμα σε πρωταθλήματα Β’ και Γ’ εθνικής κατηγορίας. Ως φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής αγωνίστηκε στον ΓΑΣ Κομοτηνής, ενώ έπειτα έπαιξε σε Αίγιο (Β’ – άνοδος), Ερμή Λαγκαδά (Α2), Μεντ (Β’), Λευκάδα (Β’ – άνοδος), Κόροιβο (Β’ άνοδος), Ηράκλειο (Α2), Πιερικό – Αρχέλαο (Β’ – 4 σεζόν), Κορωπί (Β’), Καλαμάτα (Γ’) και Ερμή Σχηματαρίου (Γ’).  Παράλληλα, στον Πιερικό, ήταν προπονητής στις ακαδημίες του συλλόγου.

Στις δηλώσεις του σημείωσε: «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην πόλη που ανδρώθηκα μπασκετικά και ευελπιστώ με όλες τις εμπειρίες που έχω αποκομίσει τα προηγούμενα χρόνια, να βοηθήσω τον Ολυμπιακό και στην επίτευξη των στόχων του, αλλά και στη δημιουργία μιας βάσης παιδιών που θα έρθουν από κάτω, θα ενσωματωθούν στο ανδρικό τμήμα και θα αποτελέσουν κορμό για τα επόμενα χρόνια. Θέλω να βοηθήσω τον αθλητισμό και το μπάσκετ της πόλης του Βόλου. Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού είναι πολύ κοντά στα δικά μου θέλω και έτσι επετεύχθη η συμφωνία μεταξύ μας».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.