Επίσημος ο … αυτοϋποβιβασμός του ΠΑΟ στην Α2 πόλο, ανεβαίνει στην Α1 ο Βόλος

Ο Βόλος θεωρείται πλέον ομάδα της Α1 πόλο ανδρών μετά την επίσημη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού ότι “αυτοϋποβιβάζεται” στην Α2, με σκοπό να στηριχθούν περισσότερο άλλα τμήματα του αθηναϊκού συλλόγου. Οι Βολιώτες, που τερμάτισαν τρίτοι στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία και ήταν η πρώτη επιλαχούσα ομάδα, αν προέκυπτε κενό, απλώς αναμένουν την επικύρωση της ανόδου από την ΚΟΕ, κάτι που θεωρείται τυπικό. Επομένως, μπορούν άπαντες στον Βόλο να πανηγυρίσουν τον προβιβασμό τους, με την πόλη να αποκτά ξανά ομάδα στην πρώτη κατηγορία, μετά από 15 χρόνια.

Η εξέλιξη αυτή είχε προδιαγραφεί πριν μία περίπου βδομάδα με δηλώσεις του προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάσου Μαλακατέ και επισφραγίστηκε με την ανακοίνωση των “πρασίνων” που έχει ως εξής:

“Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος τιμά την υδατοσφαίριση στην Ελλάδα από το 1928 με την ίδρυση του τμήματος πόλο των ανδρών.

Πρόκειται για μια από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες με συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και στην Ευρώπη με νίκες  στο Τσάμπιονς Λιγκ  και συμμετοχή στους 16 του  Eurocup.
Ακόμα ο Σύλλογος έχει πολίστες που έχουν συμμετάσχει σε εθνικές ομάδες που έχουν λάβει μέρος σε κορυφαίες  διεθνείς διοργανώσεις. Από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος πρωταγωνιστής στις ακαδημίες, καθώς έχει διψήφιο αριθμό επίσημων πανελληνίων τίτλων και δεκάδες ανεπίσημους.
Όλη αυτή η ιστορική αναφορά γίνεται για έναν και μόνο λόγο, για να καταλάβουν εχθροί και φίλοι ότι η διοίκηση του Συλλόγου γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία του τμήματος και ασφαλώς το πόλο είναι ένα από τα  παιδιά της «μάνας του λόχου» και θα συνεχίσει την πορεία του. 

Τη δεδομένη χρονική στιγμή πάντως και για λόγους αγωνιστικής «στρατηγικής» κρίνεται αναγκαίο η ομάδα να αγωνιστεί στην Α2 Κατηγορία και να πέσει το βάρος πάνω στα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα, που ήδη βρίσκονται σε τροχιά πρωταθλητισμού και έχουν επιστρέψει και πάλι στους τίτλους.

Ασφαλώς και θα συνεχιστεί η εξαιρετική δουλειά στα τμήματα υποδομών του «τριφυλλιού», καθώς ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να έχει μια από τις καλύτερες ακαδημίες υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα, κάτι που φαίνεται και από τα πλασαρίσματα στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Το τμήμα θα βασιστεί στα “σπλάχνα” του με τον ξεκάθαρο στόχο όλων στο άμεσο μέλλον να υπάρχει συνέχεια των επιτυχιών των ακαδημιών του τμήματος και στην πρώτη ομάδα».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.