Επιστολή Δ. Κολυνδρίνη για τον νόμο, που εμποδίζει και την κατασκευή της θύρας 3 στο Π. Μαγουλάς

Η διαφωνία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέας Κολυνδρίνη, με τον νόμο 4604/2019, που δεν επιτρέπει πλέον τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των Περιφερειών και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, όπως είναι οι αθλητικοί σύλλογοι, έχει εκφραστεί με πρόσφατες δηλώσεις της και μάλιστα είχε τονίσει σε συνέντευξή της στο τέλος του Οκτώβρη ότι αυτός ο νόμος πρέπει ν’ αλλάξει, για να επιτραπεί και η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια της κατασκευής της νέας κερκίδας στη Θύρα 3 στο «Παντελής Μαγουλάς». Τώρα η κ. Κολυνδρίνη με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο, ζητά την άρση του συγκεκριμένου Νόμου, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον σύλλογο της Νίκης, αφού με την  ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση των 300.000 ευρώ και άνω, προβλέπεται εκτός των υπόλοιπων έργων που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται μόνο το γκρέμισμα και η κατασκευή θεμελίων στη Θύρα 3.

Η επιστολή της κ. Κολυνδρίνη στον Υφυπουργό Εσωτερικών έχει ως εξής:

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας μεταφέρω ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την χρηματοδότηση έργων από τις Περιφέρειες προς τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Με το Νόμο που ίσχυε τον 4258/2014 αρ.25 και στη σελίδα 1594 οι Περιφέρειες είχαν τη δυνατότητα να χρηματοδοτούν έργα σε εγκαταστάσεις ερασιτεχνών σωματείων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρονταν «Οι περιφέρειες μπορούν να χρηματοδοτούν την κατασκευή, εν όλω ή εν μέρει, την ανακαίνιση ή την επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν, κατά κυριότητα ή κατά χρήση, σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία ή συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι ανωτέρω φορείς μπορούν να είναι συμβαλλόμενοι στις Προγραμματικές Συμβάσεις του άρθρου 100 του ν. 3852/2010».

Με το νέο Νόμο 4604/2019 σταματούν οι προγραμματικές με τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και χαρακτηριστικά αναφέρεται «Με το άρθρο 96 τροποποιείται το άρθρο 100 του Ν.3852/2010 αναφορικά με τις προγραμματικές συμβάσεις, καταργώντας από τους άμεσα συμβαλλόμενους φορείς τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου».

Με αυτό τον τρόπο οι Περιφέρειες που ο ρόλος τους είναι να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κάθε περιοχής αναλαμβάνοντας οι ίδιες πολλές φορές τη χρηματοδότηση έργων, είτε αθλητικών, είτε έργων υποδομών γενικότερα, μετατρέπονται σε θεατές, μη μπορώντας να υπογράψουν προγραμματικές συμβάσεις και να «τρέξουν» έργα στην περιοχή τους.

Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο χάνεται ο πραγματικός ρόλος των Περιφερειών στις τοπικές κοινωνίες και ζητούμε την άρση του Νόμου 4604/2019».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.