Επιστροφή για την Basket League με ντεμπούτο προπονητών!

????????????????????????????????????

Μέσα στο κλίμα οδύνης που επικρατεί στην Ελλάδα, εξαιτίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, η δράση επιστρέφει για την Basket League.

Έπειτα, επίσης, από τη διακοπή για το Final 8 του Κυπέλλου στο Ηράκλειο και στη συνέχεια για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων, η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος ξεκινάει με τέσσερις αναμετρήσεις.

Το πρώτο τζάμπολ θα δοθεί στο «Τόφαλος» της Πάτρας, όπου ο Προμηθέας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Μετά την πολύ μέτρια παρουσία στον πρώτο γύρο, όπου έχασε το δικαίωμα συμμετοχής στο Final 8, η ομάδα της Αχαΐας έχει βελτιώσει την εικόνα και το ρεκόρ της, όπου αυτή την στιγμή είναι στην 7η θέση με 9-7.

Το ίδιο ρεκόρ έχει και ο «Δικέφαλος του Βορρά», ωστόσο μετά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Κυπέλλου, από το Περιστέρι bwin, προέβη σε μία μεγάλη αλλαγή. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης απομάκρυνε τον Άρη Λυκογιάννη από τον πάγκο και προχώρησε στην πρόσληψη του Φώτη Τακιανού, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του απέναντι στον Προμηθέα. Στο μεταξύ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει και το «μαξιλαράκι» του +5, καθώς είχε επικρατήσει στην Πυλαία με σκορ 97-92.

Επόμενη αναμέτρηση στο κλειστό του «Πλάτωνα», όπου ο Ιωνικός υποδέχεται την ΑΕΚ. Η ομάδα του Άγγελου Τσίκληρα δίνει τη «μάχη» για την παραμονή, με το ρεκόρ της να είναι στο 4-12. Στον αντίποδα, η «Ένωση» είναι στο 9-7, αλλά μετά τη συμμετοχή της στο Final 8 του Κυπέλλου προχώρησε σε μερικές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της. Το σύνολο του Ηλία Καντζούρη έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στον θεσμό, αφού αποκλείστηκε από το Περιστέρι bwin. Μετά τη συμμετοχή, λοιπόν, στο Ηράκλειο η ΑΕΚ έκανε συνολικά τέσσερις αλλαγές. Συγκεκριμένα, αποδέσμευσε τους Τιμ Φρέιζερ και Κάμερον ΜακΓκρίφ και παράλληλα απέκτησε τους Πιέρε Οριόλα και Μπρίντον Λεμάρ.

Την ίδια ώρα με τη Νίκαια, θα δοθεί το τζάμπολ και στο Λαύριο, το οποίο υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών. Εξαιρετικά σημαντική αναμέτρηση και για τους δύο στη μεγάλη «μάχη» που δίνουν για την παραμονή στην κατηγορία. Αυτή την στιγμή, η ομάδα της Ανατολικής Αττικής είναι ουραγός με ρεκόρ 3-12. Πριν τη διακοπή πανηγύρισε μία τεράστια νίκη, καθώς επικράτησε με το εντυπωσιακό 95-81 στην έδρα της ΑΕΚ. Ωστόσο, το ροζ φύλλο αυτό είχε έρθει με τον Χρήστο Σερέλη στον πάγκο, ο οποίος λίγες ημέρες αργότερα ανέλαβε τον Παναθηναϊκό. Αντικαταστάτης του είναι ο Γιώργος Λιμνιάτης, ο οποίος θα κάνει και το ντεμπούτο του. Μία θέση πιο πάνω είναι ο Απόλλων, ο οποίος βρίσκεται στο 3-13. Μάλιστα, πριν τη διακοπή η ομάδα της Πάτρας είχε πάρει την… κατηφόρα, καθώς μετρούσε σερί οκτώ ηττών. Στο μεταξύ, το σύνολο του Νίκου Βετούλα έχει ένα δυνατό… χαρτί σε περίπτωση ισοβαθμίας με το Λαύριο, καθώς στον πρώτο γύρο είχε νικήσει στην Περιβόλα με το ευρύ 71-54.

Τελευταίο ματς χρονικά για την πρώτη ημέρα της 17ης αγωνιστικής θα γίνει στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Καρδίτσα. Η τεράστια διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες αποτυπώνεται σαφέστατα στη βαθμολογία. Οι «πράσινοι» είναι δεύτεροι με 13-2, ενώ οι νεοφώτιστοι είναι στο 3-13. Επιστροφή για τον Παναθηναϊκό στις εγχώριες υποχρεώσεις, όπου η τελευταία του ήταν η ήττα από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final 8 του Κυπέλλου. Το αποτέλεσμα αυτό έφερε τη μεγάλη αλλαγή στο «τριφύλλι» με την απομάκρυνση του Ντέγιαν Ράντονιτς και την ανάληψη του πάγκου από τον Χρήστο Σερέλη. Ο Έλληνας κόουτς έχει κάνει ήδη το ντεμπούτο του στον «πράσινο» πάγκο, καθώς ήταν στα ματς της Ευρωλίγκας και στις ήττες από Αρμάνι Μιλάνο και Εφές, αλλά αυτό θα είναι το πρώτο του ματς στην Basket League. Από την άλλη, η ομάδα της Θεσσαλίας πήγε με σχετικά καλή ψυχολογία στη διακοπή, καθώς στο τελευταίο της παιχνίδι νίκησε 86-80 το Περιστέρι bwin, παίρνοντας μία σημαντική «ανάσα». Ωστόσο, η νίκη αυτή ήταν «Πύρρειος», αφού τραυματίστηκε σοβαρά ο Λαμάρ Πίτερς, ο οποίος θα χάσει και το υπόλοιπο της σεζόν.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 4/3

Προμηθέας Πάτρας-ΠΑΟΚ (15:30)

Ιωνικός Νικαίας-ΑΕΚ (17:00)

Λαύριο-Απόλλων Πατρών

Παναθηναϊκός-Καρδίτσα (20:30)

Κυριακή 5/3

Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός (15:45)

Άρης-Περιστέρι bwin (20:30)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.