Επιστροφή στη δράση για τον ΣΔΥ Βόλου

Με επίκεντρο το 1ο Γορίτσα Trail Run-MTB Festival

Χωρίς αγωνιστική συμμετοχή πέρασε η εβδομάδα για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου καθώς ο Αχίλλειος Άθλος Φαρσάλων όπου ο σύλλογος θα πραγματοποιούσε εκδρομή με 50 συμμετοχές, ματαιώθηκε εξαιτίας των καταστροφών από την πλημμύρα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον φίλο του ΣΔΥΒ και νικητή του Καραμάνειου Φιλάρετου Μπούκη, αθλητή μέλος της Tihio Race Team, ο οποίος κατέλαβε τη 2η θέση στο 3ο UltraSummits TihioRace στο Τείχιο Δωρίδας, με χρόνο 42 ώρες και 41 λεπτά. Ο αγώνας ήταν απόστασης 215 χιλιομέτρων, ξεκίνησε την Πέμπτη, και ο τερματισμός του δρομέα έγινε στις 5.42 το πρωί του Σαββάτου. Μάλιστα πρόλαβαν να τερματίσουν μόνο οι 4 πρώτοι αθλητές, καθώς ο αγώνας διακόπηκε για λόγους ασφαλείας, όταν η περιοχή επλήγη από θεομηνία. Για τον ίδιο λόγο δεν ολοκληρώθηκε ο Ultra TihioRace 65km που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, και κανένας δρομέας δεν πρόλαβε να τερματίσει.

Στον ποδηλατικό τομέα, ο Γιάννης Κλόκας αγωνίστηκε σε 3 διαδρομές το Σαββατοκύριακο στο «Κάτω Τιθορέα MTB and Road Race». Το Σάββατο κατέλαβε την 3η θέση στο MTB XCC που έγινε σε τεραίν με πολύ λάσπη. Στη συνέχεια τερμάτισε 4ος στην ανάβαση 20χλμ. Την Κυριακή πήρε τη 5η θέση στο ΜΤΒ 26χλμ. όπου έχασε έδαφος ενώ προηγείτο, καθώς τρύπησε το λάστιχο.

Την ίδια στιγμή, εντατικά συνεχίζονται οι ετοιμασίες για το 1ο Γορίτσα Trail Run- MTB Festival 2020 που θα διοργανώσει ο ΣΔΥ Βόλου την Κυριακή 11 Οκτωβρίου. Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας. Θα γίνουν οι εξής διαδρομές: Ανάβαση Γορίτσας ασφάλτου 2.100 μέτρα, 15.000 μέτρα TRAIL, 6.000 μέτρα TRAIL και MOUNTAIN BIKE 20 χιλιομέτρων. Ιδιαίτερα τιμητική θα είναι η συμμετοχή του Νίκου Μαγγίτση στη μεγάλη απόσταση.

Ο ΣΔΥ Βόλου εκτός όλων των άλλων εργασιών στη διαδρομή, οργανώνει κάθε βδομάδα test event. Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει νέο τεστ, και η συνάντηση ορίζεται στις 16.00 στη Γορίτσα, δίπλα από το στάδιο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στον Γιώργο Καλαντζή και τον Θανάση Οικονόμου, και βέβαια σε όσους ακόμη βοηθούν στη χάραξη και στο καθάρισμα των διαδρομών. Καθώς χρειάζονται εθελοντές για τον αγώνα, παρακαλούνται όσοι προσφέρονται, να το δηλώσουν στον ΣΔΥ Βόλου.

Ο ΣΔΥΒ υπενθυμίζει ότι ο αριθμός μητρώου του συλλόγου στις Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών, είναι ο 15211. Τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου και οι οικογένειές τους προσφέρουν αίμα ανά τακτά διαστήματα καθώς λόγω των γεγονότων υπάρχει έλλειψη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.