Επιστροφή στην Ελλάδα με τα μετάλλια από το Βαρέζε

Τι δήλωσαν ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Φώτου, η «χρυσή» Σοφία Δαλίδου και ο «χάλκινος» Παναγιώτης Αδάμ

Με τις αποσκευές γεμάτες χρυσά και χάλκινα μετάλλια επέστρεψε από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βαρέζε της Ιταλίας η εθνική ομάδα Κωπηλασίας Εφήβων-Νεανίδων, με την παρουσία της «χρυσής» Βολιώτισσας Σοφίας Δαλίδου, του «χάλκινου» Βολιώτη Παναγιώτη Αδάμ και φυσικά του ομοσπονδιακού προπονητή επίσης από τον Βόλο Γιώργο Φώτου να ξεχωρίζουν.

«Δεν μπορώ να πω ότι περιμέναμε απόλυτα μία τέτοια επιτυχία. Ξέραμε ότι έχουμε μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα που θα πρωταγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες και όλα τ’ αγωνίσματα. Αλλά τα παιδιά δώσανε περισσότερα από το 100% και είχαν προετοιμαστεί σωστά και με την ψυχολογική καθοδήγηση του κου Τζιάννι Ποστιλιόνε. Δείξανε ότι είμαστε μία ομάδα που μπορεί να κυριαρχεί στις παροδοσιακά δυνατές χώρες» σημείωσε στις δηλώσεις του ο κ. Φώτου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη συνέχεια. «Είναι μία πολύ νεανική ομάδα, πάρα πολύ καλό υλικό και με τη βοήθεια της ομοσπονδίας θέλουμε αυτά τα παιδιά να τα φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά, ακόμη και στους Ολυμπιακούς του 2028» ανέφερε.

Όσον αφορά τη Σοφία Δαλίδου, και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, η αθλήτρια του ΟΕΑΝΑΒ ανέφερε: «Σοφία Δαλίδου: ήταν δύσκολος αγώνας γιατί από ένα ευρωπαϊκό πήγαμε σε ένα παγκόσμιο. Δουλέψαμε σκληρά και φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλαμε και οι δύο». Την ίδια στιγμή, η συναθλήτριά της Στέλλα Νατσιούλα έκανε παράλληλα λόγο για ιδανικές συνθήκες για να φτάσουν και στην κατάκτηση του παγκόσμιου ρεκόρ.

«Μετά την επιτυχία μας στο Πανευρωπαϊκό υπήρχαν κάποιες βλέψεις. Δεν ξέραμε για μετάλλιο αλλά ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι με πολλή προπόνηση. Είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα και περήφανος που μπορέσαμε να συνεργαστούμε, να δεθούμε και να κατακτήσουμε αυτήν τη θέση» ανέφερε ο Παναγιώτης Αδάμ, εμφανώς ευχαριστημένος με το χάλκινο μετάλλιο πάνω του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.