Επιτέλους τρίποντο

Η Νίκη επικράτησε με 1-0 της Καλλιθέας

Η Νίκη Βόλου «έσπασε το ρόδι» για φέτος στο πρωτάθλημα, επικρατώντας της Καλλιθέας με 1-0. Χρυσός σκόρερ της ομάδας του Στάικου Βεργέτη ήταν ο Αντόνιο Ροχάνο στο 3ο λεπτό.

Από νωρίς σε θέση οδηγού

Η Νίκη μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και πήρε από νωρίς το προβάδισμα. Μόλις στο 3′ ο Αντόνιο Ροχάνο έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή από τον Τσιώλη και με αριστερό βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, του ανήμπορου να αντιδράσει, Πάντου.

Στο 8ο λεπτό ο Τσιώλης, έπιασε ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά ήταν εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα της αθηναϊκής ομάδας.

Η πρώτη τελική για την Καλλιθέα ήρθε με τον Στούπη στο 11′, ο οποίος κουβάλησε την μπάλα από την άμυνα, έφτασε λίγο έξω από τα καρέ του Περιστερίδη, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και πέρασε άουτ.

Στο 30′ ο Ροχάνο εξαπέλυσε ένα διαγώνιο συρτό σουτ από δεξιά μες την μεγάλη περιοχή, στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από τα δοκάρια του κίπερ της Καλλιθέας.

Ακριβώς με την συμπλήρωση των 45′ ο Στούπης, ο πιο δραστήριος παίκτης της φιλοξενούμενης ομάδας, έκανε άλλη μια ατομική ενέργεια και έστειλε την μπάλα στη ρίζα της δεξιάς δοκού του Περιστερίδη με τον Τσιμπούκα να απομακρύνει την μπάλα, για να διατηρηθεί έτσι το 1-0. Στιγμές αργότερα ο διαιτητής Γιουματζίδης σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

 

Δεν απειλήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, διατήρησε με ευκολία το υπέρ της σκορ

 

Στο 52′ ο… συνήθης ύποπτος Στούπης έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως ο Περιστερίδης δεν είχε θέμα και μπλόκαρε την «στρογγυλή θεά».
Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη απείλησε πρώτη φορά στο 54ο λεπτό με κεφαλιά του Τσιμπούκα μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Λούκας Γκαρσία. Ο Πάντος ήταν σε ετοιμότητα και παραχώρησε νέο κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Τσιώλης απάντησε με ένα σουτ ανάλογο του Στούπη του 52ου λεπτού, αλλά δεν βρήκε στόχο στέλνοντας την μπάλα λίγα μέτρα άουτ από την εστία των φιλοξενουμένων.

Στο 60′ Γκαρσία και Κρουθ συνεργάστηκαν άψογα με τον πρώτο να βγαίνει «φάτσα» με τον Πάντο. Ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας όμως κατάφερε αν και είχε πέσει ήδη να διώξει την μπάλα και να αποσοβήσει το 2-0.

Στο 79′ ένα σουτ του Τζοβάρα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, πέρασε ψηλά από τα γκολπόστ του Πάντου που δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Για την φιλοξενούμενη ομάδα, ο Καββαδίας βγήκε σε τετ α τετ με τον Περιστερίδη στο 89ο λεπτό, όμως ο τερματοφύλακας των «κυανόλευκων» έπεσε σωτήρια στο πόδια του παίκτη της Καλλιθέας, αποσοβώντας μια πιθανή ισοφάριση.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τη Νίκη να διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο το 1-0 και να κάνει σεφτέ για την Football League 2020-21.

Κάρτες
Κίτρινες: 18′ Γκαρσία

Νίκη Βόλου: Περιστερίδης, Καλουτσικίδης, Πολίμος, Αλιατίδης, Τσιμπούκας, Μπόσιο (46′ Μέτσε), Μπιτσάκος, Γκαρσία (61′ Τζοβάρας), Τσιώλης (61′ Μπαλάφας), Κρούθ (77′ Γκονζάλες), Ροχάνο (85′ Σαλαμούρας)
Καλλιθέα: Πάντος, Μουσταφίδης (65′ Παντελίδης), Κρητικός (83′ Σάμιος), Καλύβας, Παπαγγελής (65′ Καββαδίας), Καντέ, Σταύρου (83′ Βασιλειάδης), Στούπης, Ενγκουέμ (65′ Τσιντώνης), Χοτζάλι, Μαρουκάκης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.