Επιτυχία και πάλι για τον Ορεινό Αγώνα Μνήμης

Για 15Η χρονιά στην Άνω Κερασιά

Για 15η χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 15 Μαΐου στην Άνω Κερασιά, ο Ορεινός αγώνας Μνήμης, δίνοντας τη χαρά στους συμμετέχοντες δρομείς να αγωνιστούν σε ένα πανέμορφο και με εναλλαγές φυσικό τοπίο του Β. Πηλίου αλλά και να τιμήσουν την ιστορία του χωριού.

Η διαδρομή του μεγάλου αγώνα με εκκίνηση την πλατεία, διέσχιζε το ιστορικό καλντερίμι του χωριού, συνέχιζε σε δασικό δρόμο και από το μονοπάτι μέσα στο δάσος με οξιές, δρυς και καστανιές έφτανε ως το μοναστήρι Φλαμουρίου όπου οι μοναχοί τους υποδέχτηκαν φιλόξενα, πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής περνώντας από την τοποθεσία «Δέση» που τους χάρισε ανάσες δροσιάς. Εξίσου όμορφη και η διαδρομή του μικρότερου αγώνα των 6 χλμ.

Ο αγώνας που διοργανώθηκε από το Δήμο Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με τον Κένταυρο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερασιάς, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, το ULTRA PELION TRAIL και την ΕΠΦΑ Μαγνησίας, συγκέντρωσε εκατοντάδες δρομείς από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας που αγωνίστηκαν στις δύο αποστάσεις του αγώνα τα 17 χλμ και τα 6 χλμ, αλλά και δεκάδες παιδιά που έτρεξαν και χάρηκαν τη συμμετοχή τους σε έναν αγώνα στο βουνό.

Ο Χρήστος Παρασκευάς της Νίκης Βόλου με χρόνο 1:28:15 ήταν ο νικητής του αγώνα των 17χλμ. ακολουθούμενος από τον Κώστα Μάρο του UPT στη 2η θέση με 1:28:58 και τον Ελευθέριο Παπαθανασίου (ΣΔΥ Ν. Λάρισας-Δρομείς Τυρνάβου) στην 3η θέση με 1:34:12.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μάρθα Νταϊφά (UPT) με 2:33:18, 2η η Αθανασία Παλάσκα με 2:36:30 και 3η η Τζώρτζια Ιωάννου (ΣΔΥΒ) με 2:52:33.

Ο Ζήσης Τσουρέλης ήταν ο νικητής στα 6 χλμ (ΣΔΥΒ-ΑΟ Μαγνησίας) με 25:09 με 2ο το Δημήτρη Φράγκο (Κένταυρος Βόλου) με 28:28 και στην 3η θέση οι κωπηλάτες του ΝΟΒΑ Βασίλης Κουτσελίνης και Δημήτρης Οικονόμου με 29:26.

Στις γυναίκες στα 6χλμ 1η αναδείχθηκε η Δήμητρα Πουλούλη (ΣΔΥΒ) με 37:35, 2η η Σοφία Γκέκα (ΝΟΒΑ Κωπηλασία) με 37:39 και η 3η η Σωτηρία Μιχαηλίδη (ΝΟΒΑ Κωπηλασία) με 37:34.

Στις ηλικιακές κατηγορίες στα 17χλμ. τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

18-35 ΑΝΔΡΩΝ: Καραγκούνης Ιωάννης, Καπετάνος Γιώργος (ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ), Χατζηεφραιμίδης Κωνσταντίνος (ANTHEMA RUNNING TEAM).

36-50 ΑΝΔΡΩΝ: Νικολάου Απόστολος (Ανεξάρτητος Ημεροδρόμος), Καραπιπέρης Μιλτιάδης (ΣΔΥΒ), Ζουπούλης Βασίλειος (ΣΔΥ Καρδίτσας).

51-65 ΑΝΔΡΩΝ: Μαγαλιούλης Μέμος (ΣΔΥ Αγιάς), Μουρογιάννης Στέφανος (ΣΔΥΒ), Νέος Απόστολος (ΣΔΥΒ).

66+ ΑΝΔΡΩΝ: Άκερμαν Μιχάλης (ΣΔΥΒ), Βασιλειάδης Σταύρος (ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ)

51-65 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μακεδόνα Βούλα (ΣΔΥΒ), Στύλλα Τζένη (ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ), Μαυρομάτη Όλγα (ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ).

Ο παιδικός αγώνας συγκέντρωσε δεκάδες παιδάκια που χάρηκαν την συμμετοχή τους και πήραν όλα το όμορφο μετάλλιο της διοργάνωσης.

Η διοργάνωση στήριξε το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου με τρόφιμα ενώ οι διοργανωτές ευχαριστούν ιδιαίτερα τους Δρομείς της Φαλάνης που ενίσχυσαν χρηματικά την όλη προσπάθεια, αλλά και όλους τους δρομείς που με τη συμμετοχή τους βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.