Επιτυχίες στον Σχινιά και βραβεύσεις από την ΕΟΕ για τους κωπηλάτες του ΝΟΒ-Α

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 180 αθλητών κι αθλητριών όλης της χώρας, που θεωρήθηκε ρεκόρ, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 24-25 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, ο πρώτος αγώνας αξιολόγησης των αθλητών και αθλητριών που θα πλαισιώσουν τις Εθνικές Ομάδες για την νέα αγωνιστική χρονιά.

Ο αγώνας αφορούσε τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Ελαφρών βαρών, κάτω των 23 ετών, και Εφήβων – Νεανίδων. Οι αθλητές αγωνίστηκαν στα Σκιφ (1Χ) και στις δίκωπες (2-) σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό στίβο, κάτω από συνεχή βροχή και αέρα, όπου οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες του ΝΟΒ-Α, Ισμήνη Νόνη, Κατερίνα Μπρουσοβάνα, Γιώργος Μαραγκός και Δημήτρης Καραδέμητρος, κατόρθωσαν να εντυπωσιάσουν με τις εμφανίσεις τους, (κατέκτησαν τις δύο από τις έξι πρώτες θέσεις των τελικών της Κυριακής), ενώ το Σάββατο σε διπλά σκιφ, η αθλήτρια Νόνη κατέκτησε την πρώτη θέση και η αθλήτρια Μπρουσοβάνα τη δεύτερη, πιστοποιώντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο τμήμα, ικανοποιώντας τον προπονητή τους κ. Κουρκούμπα. Ετσι, έθεσαν σοβαρή υποψηφιότητα για τα Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι. Οι συμμετοχές στα σκιφ νεανίδων ήταν 17 και στις δίκωπες εφήβων 14.

Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες παρέμειναν στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Σχινιά, προκειμένου τη Δευτέρα (26/2) να βρεθούν στο Μέγαρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και να βραβευθούν για τις επιτυχίες τους στους Βαλκανικούς Αγώνες της Κωνσταντινούπολης. Σε μια ιδιαίτερα λαμπρή τελετή, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Μεγάρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, παρουσία του προέδρου της επιτροπής κ. Καπράλου, του Γενικού Γραμματέα, μελών της Ολομέλειας, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας παλαιών Ολυμπιονικών και πλήθος κόσμου, έγινε η βράβευση των κορυφαίων αθλητών & αθλητριών του 2017 σε διεθνές επίπεδο. Ανάμεσα στους βραβευμένους και οι τέσσερις αθλητές του ΝΟΒ-Α που θριάμβευσαν στους Βαλκανικούς αγώνες της Κωνσταντινούπολης.

Ήταν εκεί και βραβεύθηκαν οι: Ισμήνη Νόνη (δύο χρυσά μετάλλια στο σκιφ και τετραπλό σκιφ κορασίδων), Κατερίνα Μπρουσοβάνα (χρυσό μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ κορασίδων), Δημήτρης Καραδέμητρος και Γιώργος Μαραγκός (χρυσά μετάλλια στην δίκωπο χωρίς πηδαλιούχο και στην οκτάκωπο παίδων). Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, Γιάννης Καρράς, μίλησε για τις επιτυχίες της Εθνικής Ομάδας σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά και στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας, έκανε λόγο γα την υπερπροσπάθεια των μελών της, συνεχάρη όλους τους αθλητές και αθλήτριες για τις επιτυχίες τους, ευχαρίστησε τους παράγοντες των συλλόγων, τους προπονητές των αθλητών και κυρίως τους γονείς που έχουν γίνει οι χορηγοί των παιδιών τους κι ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι ανάλογη των προηγούμενων και τα Ελληνικά κουπιά να συνεχίσουν να μας κάνουν υπερήφανους.

Ο πρόεδρος του ΝΟΒ-Α κ. Χαράλαμπος Τσουκαλάς και τα μέλη του Δ.Σ. συγχαίρουν τους παραπάνω κωπηλάτες, τον προπονητή τους και την εφορία κωπηλασίας για τις επιτυχίες τους και τους εύχονται καλή συνέχεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.